• 瀏覽: 4,384
  • 回覆: 23
  • 追帖: 1
家品及台灣食品, 在網店有否得做?

熱賣及精選
依家網店多如牛毛,需要特色才行

網店需要特色,依家還有主播帶貨

引用:
原帖由 hopehei 於 2021-4-13 08:40 PM 發表

謝謝意見,想買特色食品,因為無論任何時候,人都會喜歡吃,希望試下啦

有無得做視乎你點曝光,  更好的貨無人知你網店存在都無用

引用:
原帖由 hopehei 於 2021-4-13 08:40 PM 發表

唔好以為開網店好簡單成本好低. 分分鐘仲貴過開實體店..
你點樣入貨先? 當你知到供應商在那, 但你係大批入貨還是客人要幾多才去囉幾多?

違規內容
咩家品同食品??食品品質點樣??發貨送貨退貨這些已經定好點做嗎??有冇電話比客戶聯絡之類??預計流量大慨幾多??有冇商業登記??

依家網店多如牛毛,需要特色才行

要賣D好又特色但又少人做嘅最好

個人比少少意見.
小視頻營銷.比較出名既例如大陸抖音.快手.國際版TIKTOK.YOUTUBE等等.呢種成本低.你只係平時多努力拍視頻上傳.定期做直播.多多少少都有效果

如果你係外部引流

可以試下用精準營銷類既軟件
例如先搵你要既目標群體EMAIL . 社交軟件帳號.
精準去推廣.引流會比較有效果

如果你肯投入.做下廣告.前期可以少少地試下效果!
因為唔係每種產品都可以有營利
你可以測試咩產品賺錢既.先集中投賺錢產品既廣告
咁會比較節省廣告費用

多謝意見,我會盡力去試,而家會放係carousell, 同埋Facebook, ig 做下宣傳,開了boutir 網店試下

有冇做SEO?

不太懂seo,怎樣做,請教一下

提示: 違規內容已被屏蔽
提示: 違規內容已被屏蔽
提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]