• 瀏覽: 9,119
  • 回覆: 102
  • 追帖: 2
成個市區 有三分一地方變左街市, 成條街都係賣餸。

但樓價就二萬二萬甘貴, 買甘貴落樓下就係為買餸?

熱賣及精選
如心廣場都係街市?

荃灣有大量商場,銀座商廈,百貨公司喎。

引用:
原帖由 天才小廚師陽一 於 2021-4-14 01:31 AM 發表

如心廣場都係街市?

如心廣場對面就係楊屋道街市喇,不過啲人就係鍾意行街市,楊屋道街市仲係最好行嗰個,又多靚海鮮賣又平,不知幾多人揸車跨區嚟楊屋道街市買!

引用:
原帖由 天才小廚師陽一 於 2021-4-14 01:31 AM 發表

如心廣場都係街市?

如心廣場 一出黎, 成幾條街都係賣菜, 起碼長達一百米, 唔信你去果頭行下,嚇死你.

引用:
原帖由 熊貓肥過肥貓 於 2021-4-14 07:57 AM 發表

如心廣場 一出黎, 成幾條街都係賣菜, 起碼長達一百米, 唔信你去果頭行下,嚇死你.
依家零售市道唔好,又多網購,唔變街市可以做乜?

三分一?有冇咁誇

引用:
原帖由 大寶二寶 於 2021-4-14 08:28 AM 發表

三分一?有冇咁誇
你可落荃灣如心廣場果頭行下, 你就會明.

引用:
原帖由 熊貓肥過肥貓 於 2021-4-14 08:53 AM 發表

我响荃灣讀書同住過,點會唔熟。

計哂整個荃灣,唔會多個十分一

引用:
原帖由 熊貓肥過肥貓 於 2021-4-13 06:01 PM 發表

成個市區 有三分一地方變左街市, 成條街都係賣餸。

但樓價就二萬二萬甘貴, 買甘貴落樓下就係為買餸?

係咪咁痴線啦攞油麻地張相當係荃灣

引用:
原帖由 大寶二寶 於 2021-4-14 08:59 AM 發表

我响荃灣讀書同住過,點會唔熟。

計哂整個荃灣,唔會多個十分一
唔好玩, 而家賣菜去到大河道麥記果頭, 由如心直行到楊屋道, 沿川龍街一路到街市街果頭, 都成行成市賣菜.

引用:
原帖由 熊貓肥過肥貓 於 2021-4-14 08:53 AM 發表

荃灣廣場,愉城,南豐,荃豐,海之,千色,呢幾個area都無乜街市喎

引用:
原帖由 熊貓肥過肥貓 於 2021-4-14 09:39 AM 發表

唔好玩, 而家賣菜去到大河道麥記果頭, 由如心直行到楊屋道, 沿川龍街一路到街市街果頭, 都成行成市賣菜.
荃灣多左幾多商場呀,又荃新,又如心,又憶京,又八咪,好多舖頭都擺左響商場度

引用:
原帖由 熊貓肥過肥貓 於 2021-4-14 09:39 AM 發表

你最多係用誇張法表達,真係計實際面積,肯定唔會多過十分一!

引用:

我見到好多餐廳找換店同當舖,餐廳找換店同當舖都叫街市?
仲有樓上d飛髮按摩美容店,果d都係街市咩?

引用:
原帖由 nhfnhe 於 2021-4-14 09:10 AM 發表

係咪咁痴線啦攞油麻地張相當係荃灣
荃灣街市街同街市街都未分到,懷疑樓主不是荃灣打躉

提示:支持鍵盤翻頁左 右