• 瀏覽: 14,741
  • 回覆: 130
  • 追帖: 3
總結維港匯死因係乜?
1) 臭渠
良心channel 胡說樓巿首先踢爆維港匯非常近污水渠,1期和2,3期中間更加係公共空間分隔開
2) 公屋圍城
真正公屋圍城,1個私人屋苑卻被幾條屋村重重包圍
3)缺乏基建
基本上,南昌站的配套就係咁多,未來無咩發展。主要去到幾公里外的九龍站。

熱賣及精選
定價貴, 如果用上年大圍同價,實有人買

民主不是天经地义,他是先辈用血和泪换来的
胡說樓市:其實呢 ....咁其實.... 其實呢個....  其實我覺得....

死因係香討硬好無水

引用:
原帖由 海邊笨拙的榴槤 於 2021-4-13 08:43 AM 發表

總結維港匯死因係乜?
1) 臭渠
良心channel 胡說樓巿首先踢爆維港匯非常近污水渠,1期和2,3期中間更加係公共空間分隔開
2) 公屋圍城
真正公屋圍城,1個私人屋苑卻被幾條屋村重重包圍
3)缺乏基建
基本上,南昌站的配套就係咁多,未來無咩發展。主要去到幾公里外的九龍站。
同啟德一樣:日曬雨淋行去MTR,溢價太高,公屋圍城

引用:
原帖由 ch_montrose 於 2021-4-13 09:18 AM 發表

死因係香討硬好無水
硬好好多買左天水圍,以為自己係富豪.
日日指點江山

買樓基本 要1開2, 2開4 .唔係的話, 你只係Loser
所以論壇上個個月入10萬, 單位4個.   
吾關事
原因係下下幾千萬冇咁多人有$買

死因係香港樓市已經玩完

引用:
原帖由 hoping_c 於 2021-4-13 09:04 AM 發表

定價貴, 如果用上年大圍同價,實有人買
佢第一批二萬五六都清喎

引用:
原帖由 c7wc2018 於 2021-4-13 09:42 AM 發表

同啟德一樣:日曬雨淋行去MTR,溢價太高,公屋圍城
啟德坊2期宜家所有新盤已經清左8成了

發展商乍哂型啦比3個傭乜都做唔到!你哋冇客架!不如我自己直接搵客買啦

呢個價,,,,買南昌站上面啦...

佢肯買萬五
一定清晒

魔鬼胸買咗~
蔚雨芯840萬買西九龍維港匯I新樓盤

被公屋包圍的公共空間只有一個結果:  變成露宿者之家.

南昌站就有一個貌似"耶穌"的精神病患者天天在對面馬路留連, 裸露屁股, 近日更搬到地鐵站內. 

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]