• 瀏覽: 12,454
  • 回覆: 209
  • 追帖: 5
我有簡單方法可以由荃西人升呢做港島人
首先,用1000萬賣走左間柏傲灣2房
之後用900萬買返間太古城鄱陽閣2房
間屋大左,仲可以有100萬落袋

熱賣及精選
引用:
原帖由 海邊笨拙的榴槤 於 2021-4-12 08:51 AM 發表

地段升級

鄰居升級

身份升級

引用:
原帖由 chkwong 於 2021-4-12 08:58 AM 發表

地段升級

鄰居升級

身份升級
住間40年舊樓?質數下跌得好緊要喎,樓底矮、無露台,景觀差,附近配套差,成陣老人除

最關鍵系:生命安全無保障,成日擔驚受怕,唔知幾時掉舊石屎落黎,中頭奬

我寧願住元朗,都唔住依D四十幾五十年舊樓啦!

太古城起碼唔使對住條臭河先。叻

做荃灣人最好

鄱陽隔離有地盤,加三球買海天花園啦。

引用:
原帖由 騰雞腳軟男 於 2021-4-12 09:30 AM 發表

鄱陽隔離有地盤,加三球買海天花園啦。
當你班人為針對而話四小係圍城嘅時候?
點解又覺得太古ok呢?
仲要正中間最困嘅海天?

引用:
原帖由 海邊笨拙的榴槤 於 2021-4-12 08:51 AM 發表

點解要咁做

引用:

鄱陽?太古三老之一!
其實同太古城隔左條馬路,我覺得佢行去西灣河站仲近.....

引用:
原帖由 ESMPPPPPP 於 2021-4-12 09:37 AM 發表

當你班人為針對而話四小係圍城嘅時候?
點解又覺得太古ok呢?
仲要正中間最困嘅海天?
我無針對過四小。同埋海天是商場上面又最近地鐵,本身果度都是CBD。

我海邊花園搬去筲箕灣!簡直兩個世界既人種!兩個世界既交通!新界點同港島人比?

荃西丶同太古城都冇卡屎,攪咁多野做乜

引用:
原帖由 c7wc2018 於 2021-4-12 09:16 AM 發表

住間40年舊樓?質數下跌得好緊要喎,樓底矮、無露台,景觀差,附近配套差,成陣老人除

最關鍵系:生命安全無保障,成日擔驚受怕,唔知幾時掉舊石屎落黎,中頭奬

我寧願住元朗,都唔住依D四十幾五十年舊樓啦!
未住過太古城有咁嘅感覺唔出奇

引用:
原帖由 ESMPPPPPP 於 2021-4-12 09:39 AM 發表

鄱陽?太古三老之一!
其實同太古城隔左條馬路,我覺得佢行去西灣河站仲近.....
冇錯,係落斜唔係上斜

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]