• 瀏覽: 25,775
  • 回覆: 163
八卦惹的禍,人哋裝修又走去睇.

熱賣及精選
引用:
原帖由 如果我變成回憶 於 2021-4-11 02:50 AM 發表

家長問題,自己入人屋。搞到人地變兇宅。
系嘅,屋都要賣了,唔吉利

吊你!間屋我既,我係露台整機關都得呀!仆街大陸西底能死!

香討五毛四存加  還我純淨香討
引用:
原帖由 kwailo1233789 於 2021-4-11 03:24 AM 發表

估唔到死者內地人家屬有黃絲基因。
咪住咪住,可能係居住內地黃絲港人都唔定
咁都講得出口,必定是腦殘啦!
什麼事都要政治化嗎?小朋友死得可憐,仲要講這些說話,有人性嗎?
就算政治角度不同,就罪大到要死嗎?

http://edwardchankk.blogspot.com/
引用:
原帖由 havefun2014 於 2021-4-11 08:05 AM 發表

咁腦殘嘅嘢都講得出,請問你係邊類生物?唔似係人喎!
總有人喜歡網上挑起予盾紛爭,
尋找存在感😩

大多為現實廢柴😩

業主真可憐,條死𡃁仔真係死不足惜

拉埋個啊婆就最好,3唔識7無啦啦走入人哋間屋做乜?

報應

唔到絕境,你唔會積極奮鬥,所以先設想已到絕境!
唔到死前,你唔會馬上行動,所以先設想已到死期!
成功失敗,不完全由自己決定,但你可以行動,去改運變命!
引用:
原帖由 韓風冰凍的豬豬 於 2021-4-11 02:20 AM 發表

可憐的三歲男童
你更可憐

唔到絕境,你唔會積極奮鬥,所以先設想已到絕境!
唔到死前,你唔會馬上行動,所以先設想已到死期!
成功失敗,不完全由自己決定,但你可以行動,去改運變命!
引用:
原帖由 kwailo1233789 於 2021-4-11 03:24 AM 發表

估唔到死者內地人家屬有黃絲基因。
咪住咪住,可能係居住內地黃絲港人都唔定
咩都扯黃藍 係同嗰啲撚樣有咩分別

引用:
原帖由 ED1988 於 2021-4-11 08:27 AM 發表

拆左玻璃無加臨時謢欄,應不合安全要求,唔符合安全工作環境,裝修公司有責任。
如果跌死既係工人或屋主,裝修公司負全責。
不過死者私自入去,變成雙方有責任。
如果裝修公司係門外已有barrier同notice,有人移開barrier入去,責任又去番移開barrier個人。
裝修工不能說沒責任, 一個咁危險既地方居然打開門比人隨意進入, 鄰家頑童不用大人帶也有機會誤闖人去。

大陸人又有機會可以老屈人地賠錢了,真係大陸日常

引用:
原帖由 ED1988 於 2021-4-11 08:27 AM 發表

拆左玻璃無加臨時謢欄,應不合安全要求,唔符合安全工作環境,裝修公司有責任。
如果跌死既係工人或屋主,裝修公司負全責。
不過死者私自入去,變成雙方有責任。
如果裝修公司係門外已有barrier同notice,有人移開barrier入去,責任又去番移開barrier個人。
白痴仔。未做過裝修,可以裝過臨時圍欄,人哋唔識直接裝玻璃。你估臨時圍欄唔使錢買。
人哋裝修沒預三歲細佬去㗎。

你去地盤跌倒,唔可以責怪地盤沒鋪好木地板,磁磚地板,咁離地。

唔識教啦。放任小朋友亂咁跑。

引用:
原帖由 韓風冰凍的豬豬 於 2021-4-11 02:20 AM 發表

可憐的三歲男童
做咗地博靈~

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]