• 瀏覽: 25,526
  • 回覆: 134
  • 追帖: 2
https://inews.hket.com/article/2 ...  貨值逾4000億元 啟動新一輪沽貨?

係咪「屋漏偏逢連夜雨」呢?

熱賣及精選
搬去香港沽??美國冇得沽??

引用:
原帖由 caprice.jew 於 10-4-2021 22:16 發表

搬去香港沽??美國冇得沽??
可能美國沽唔到咁大數目,啲ADR成交唔係好多,而中概股大多係基金同移美陸客玩番?

大家可以執平貨

引用:
原帖由 Tigerboy 於 2021-4-10 10:21 PM 發表

可能美國沽唔到咁大數目,啲ADR成交唔係好多,而中概股大多係基金同移美陸客玩番?
唔係掛。美股每日成交成300億港紙,係港股成交6倍以上喔。

引用:
原帖由 Tigerboy 於 2021-4-10 10:21 PM 發表

美國adr ?

仆街要對自己投資決定負責!!
0788$2
引用:

佢係正式美國紐交所上市,唔係好似700仔咁預托證卷喎

點會估唔到呀

其實美股每日成交有幾多

引用:
原帖由 樊三少 於 10-4-2021 22:52 發表

其實美股每日成交有幾多
多謝指導。我唔炒美股,仲以為佢用ADR方式買賣添。

可能掉過嚟香港係預咗後日開市,大多數股民信啲財演話壞消息出盡,爸爸會升爆廠,咁股民要幾多,佢派幾多囉?

收割大陸大媽同香港韭菜囉
呢一兩個星期,廢巴應該會突然大升
大行托價比傻散接貨

香港多傻仔接貨

引用:
原帖由 Georgeguo 於 10-4-2021 22:37 發表

唔係掛。美股每日成交成300億港紙,係港股成交6倍以上喔。
每日成交300億港紙,咁咪要沽足13個交易日,差唔多3個星期?咁,可能真係攞嚟香港一齊沽喎?用埋啲衍生工具,可以沽得快啲、安全啲?

Anyway, I don't care。我都冇貨,做花生友算數啦……

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]