• 瀏覽: 2,791
  • 回覆: 30
  • 追帖: 1
呢幾個月加埋已經輸咗三十萬,大股又輸、細股又輸,贏就幾千,輸就一兩皮!唉,!有乜高人指點迷津去搏返?

熱賣及精選
真係很難玩
明明跌大戶都要升上去
明明要升大戶又要插

引用:
原帖由 hl1723 於 2021-4-10 01:10 PM 發表

真係很難玩
明明跌大戶都要升上去
明明要升大戶又要插
picture??
talking????

世事不會盡如人意,是人就有失敗的時候,所以你要學會耐心等待,等到你內心足夠強大,等到有一天你不再受制於人,等到天時、地利、人和。

在低價購買優質舊經濟股和新經濟股not all in。 以分段買入長線持有。

700 should buy ~以致要595元上限定價 (in May or june) ....will win after Mid-Autumn festival.

Think this:
【開市9點半】騰訊大股東掟千億貨股價硬淨 市場消息指配售獲多倍超購 主權基金搶騰訊 友邦獲大摩調高目標價4成 - 香港經濟日報 - 即時新聞頻道 - 即市財經 - 股市 - D210409 (hket.com)

引用:
原帖由 getwell99 於 2021-4-10 01:00 PM 發表

呢幾個月加埋已經輸咗三十萬,大股又輸、細股又輸,贏就幾千,輸就一兩皮!唉,!有乜高人指點迷津去搏返?
收手,hsi<26000, dow jones😋<25000d voo, 700, apple, etc

牛軍點都贏,驚閪

升得太慢,等到年尾,唔掂嘅喎,一定要搵升幅大,爆升股先追得返!

引用:
原帖由 getwell99 於 2021-4-10 01:00 PM 發表

呢幾個月都可以輸咁多?人才!

引用:

你當原本是輸60萬, 宜家只係輸30萬是執倒. 然後重始月供etf算.

引用:
原帖由 fb95c9207ee716 於 2021-4-10 08:04 PM 發表

呢幾個月都可以輸咁多?人才!
如果玩既係科妓股穴係可以輸好多

你係咪係咁又賣又買?我都每日上落幾千到幾萬,但來來回回都係正負幾皮,你點輸30萬

good luck

我都有

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]