• 瀏覽: 7,274
  • 回覆: 73
  • 追帖: 3
1年前有個朋又賣咗層自住樓,好開心同我講,有個傻仔接咗佢火棒。個樓市一定會大冧!之後佢勁大聲話我將啲錢all in入阿里爸爸,買入價280蚊,實升到400蚊嘅,當時拍哂心口講。一年過去原來佢層自住樓比起佢賣個時升咗1升半,阿里得翻218。佢仲要而家租咗1年樓,月租2萬蚊。我都唔敢再同佢講野了

熱賣及精選
引用:
原帖由 jasonjasonjasoo 於 2021-4-10 08:57 AM 發表

1年前有個朋又賣咗層自住樓,好開心同我講,有個傻仔接咗佢火棒。個樓市一定會大冧!之後佢勁大聲話我將啲錢all in入阿里爸爸,買入價280蚊,實升到400蚊嘅,當時拍哂心口講。一年過去原來佢層自住樓比起佢賣個時升咗1升半,阿里得翻218。佢仲要而家租咗1年樓,月租2萬蚊。我都唔敢再同佢講野了
一年前 9988 邊使 200蚊?

引用:
原帖由 jasonjasonjasoo 於 2021-4-10 08:57 AM 發表

賣自住係愚蠢

如果買比特幣 TSLA 又唔同講法

股票回報可以高過樓的,但前題是選對股。

樓自住就不應賣。

好慘

引用:
原帖由 WalterWhite 於 2021-4-10 09:01 AM 發表

一年前 9988 邊使 200蚊?
上年4月240蚊左右 

👍👍👍, 樓👎👎👎👎👎

引用:
原帖由 明日真香 於 2021-4-10 11:11 AM 發表

上年4月240蚊左右 
佢七月先到呢口價。

引用:
原帖由 CC_CHAN256 於 2021-4-10 11:12 AM 發表

👍👍👍, 樓👎👎👎👎👎
又發夢?

引用:
原帖由 WalterWhite 於 2021-4-10 11:29 AM 發表

佢七月先到呢口價。
咁遲咩? 我去搵返statement睇下先

引用:
原帖由 WalterWhite 於 2021-4-10 11:29 AM 發表

佢七月先到呢口價。
係喎 
我上年4月開始買股 
以為果陣就已經呢個價
升到接近300錯過左
我最後265賣晒
諗起都覺得好彩

引用:
原帖由 明日真香 於 2021-4-10 11:46 AM 發表

係喎 
我上年4月開始買股 
以為果陣就已經呢個價
升到接近300錯過左
我最後265賣晒
諗起都覺得好彩
係呀,所以樓主老吹。

上年一定係炒股好
賺左咪今年買樓
其實無衝突
只係有人睇住人股票賺唔抵得

引用:

你朋友係咪好鐘意踢波,幻想自己係球星,點知呢頭失波,個頭再入球烏龍,輸波唔緊要,掉轉槍頭個下就真係唔抵幫。
Anyway 回番主題,股樓齊升係最好,兩者無衝突

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]