• 瀏覽: 655
  • 回覆: 12
  • 追帖: 1
復活節去左睇天鑽現樓, 好靚, 好想買870呎, 但係諗深一層, 無咩外區人入大埔買樓, 睇返同區呎價, 天鑽唔算太貴, 平就平過外面, 加上佢地點有少少唔方便, 落樓又咩都無, 最近要行去新達, 好驚買左坐艇, 又賣唔返出去

另外, 去睇過御龍山, 都還可以, 10幾年樓, 可以買到689呎, 無天鑽咁靚但係就係鐵路盤, 好方便, 轉手相估都易d

大家點睇, 我諗住同女朋友結婚全生一個, 御龍山689 v 天鑽870, 又有少少怕小朋友出入返學天鑽有少少唔方便

熱賣及精選
天鑽同御龍山比唔係小小唔方便咁小,車位又小,大埔出入又唔方便,好學校又小,自住又怕咩坐艇呀?

差成二百呎, 有大住大

咁住得都係貪新樓同靚仔者, 自住點會唔怕, 到你有事要套現或者想換樓個時就差好遠, agent話大埔無新樓, 又無咩大單位, 實有人接唔怕買, 但我好驚唔敢買

點解唔買凱堤

引用:
原帖由 車站變出了工人 於 2021-4-9 05:02 PM 發表

天鑽同御龍山比唔係小小唔方便咁小,車位又小,大埔出入又唔方便,好學校又小,自住又怕咩坐艇呀?
個個話自住
其實都係炒樓

凱提要抽, 未必抽到, 天鑽同御龍山即買即住, 天鑽睇左現樓比想像中好同靚, 凱提買樓花, 中左伏無仇報

引用:
原帖由 fungcord 於 2021-4-9 09:24 PM 發表

咁住得都係貪新樓同靚仔者, 自住點會唔怕, 到你有事要套現或者想換樓個時就差好遠, agent話大埔無新樓, 又無咩大單位, 實有人接唔怕買, 但我好驚唔敢買
真係換樓時就麻煩

引用:
原帖由 fungcord 於 2021-4-9 09:24 PM 發表

咁你就更加唔應該買大埔

御龍山

引用:
原帖由 fungcord 於 2021-4-9 04:45 PM 發表

復活節去左睇天鑽現樓, 好靚, 好想買870呎, 但係諗深一層, 無咩外區人入大埔買樓, 睇返同區呎價, 天鑽唔算太貴, 平就平過外面, 加上佢地點有少少唔方便, 落樓又咩都無, 最近要行去新達, 好驚買左坐艇, 又賣唔返出去

另外, 去睇過御龍山, 都還可以, 10幾年樓, 可以買到689呎, 無天鑽咁靚但係就係鐵路盤, 好方便, 轉手相估都易d

大家點睇, 我諗住同女朋友結婚全生一 ...
咁請問870尺同689尺嘅價錢分別係幾多?

引用:

香港買樓記住3個字
Location Location Location

引用:
原帖由 netbies 於 2021-4-9 11:26 PM 發表

香港買樓記住3個字
Location Location Location
兩個location 都唔掂,諗下其他啦

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]