• 瀏覽: 39,785
  • 回覆: 170
  • 追帖: 3
我們已步入高通脹年代,現金係最唔值錢,有投資技巧可以買理財產品,無的話就買樓

熱賣及精選
引用:
原帖由 周猩猩同學 於 2021-4-8 01:52 PM 發表

震死200萬都夠數架啦😂
你未計南亞,香港永久居民800萬,但非永久居民,南亞,鬼佬,賓賓,香港現在保守估計有過億人口!

其實你買唔買樓同香港政府有乜關係?

引用:
原帖由 食神係我 於 2021-4-8 11:29 AM 發表

我老婆一直想係香港買樓,佢話就算第時唔係香港住都好,香港收租都好和味
尋晚我哋又傾起呢個話題,佢話見個市不跌反升,有預感呢兩年都唔會有所謂「低水位」出現,要買就呢個時期買定先,加上可以起樓嘅地方又愈見愈少,班「新香港人」又住夠七年唔洗再比一筆印花稅,即係會有更多人買樓,樓價又連升兩個月,佢就睇好樓市,又話香港政府點都唔會比樓市跌,所以想呢個時間點拎晒我哋儲落嗰二百萬左右入市。

我有兩個問題 ...
你買樓關政府乜事?政府包你賺錢?包生仔?D$係你!樓價升,賺到錢係你袋!唔好乜都賴政府

突破盲點

引用:
原帖由 fco6636 於 2021-4-8 02:09 PM 發表

你買樓關政府乜事?政府包你賺錢?包生仔?D$係你!樓價升,賺到錢係你袋!唔好乜都賴政府
係呀,政府又無叫你買賣樓,你想點就點,這才是自由嘛

引用:
原帖由 食神係我 於 2021-4-8 11:29 AM 發表

我老婆一直想係香港買樓,佢話就算第時唔係香港住都好,香港收租都好和味
尋晚我哋又傾起呢個話題,佢話見個市不跌反升,有預感呢兩年都唔會有所謂「低水位」出現,要買就呢個時期買定先,加上可以起樓嘅地方又愈見愈少,班「新香港人」又住夠七年唔洗再比一筆印花稅,即係會有更多人買樓,樓價又連升兩個月,佢就睇好樓市,又話香港政府點都唔會比樓市跌,所以想呢個時間點拎晒我哋儲落嗰二百萬左右入市。

我有兩個問題 ...
投資樓,時機已過。 買吓外幣,比特 好過

引用:
原帖由 真.錦馬超 於 2021-4-8 11:33 AM 發表

如果「未來」咁容易睇得出嘅,呢個世界就冇窮人啦。

你問淡友,淡友一定用唔同嘅理由話比你知會大跌幾多成。

你問好友,好友一定又係用唔同嘅理由話比你知會升幾多倍。

咁你信邊個?
好難得見到中肯的講法

nice talk

咁易睇就好了

我只會信阿美利堅共和國一係就狂印冥通暴力操控貨幣, 一係就叫班契弟國去打代理人戰, 打仗嘅話, 到時個個都係訓街架啦, 但唔打嘅話, 銀紙只會貶值, 咁即係話, 你一係買樓, 一係訓街.

--------------------------------------------------------
It is not what you have, but how you use it.
Truth may hurt, but lies kill.
引用:
原帖由 食神係我 於 2021-4-8 11:45 AM 發表

唔長住都可以收租
乜都好,持現金就死得

引用:
原帖由 食神係我 於 2021-4-8 11:37 AM 發表

就係想睇下有冇乜數據或者見解
其實現在更難睇的
政治野

我自己就唔睇好香港 ,但香港樓價應該唔會大趺的
應該話政府唔會俾大趺

有能力 你又諗過移民 咪外地買左先 香港你都唔會all cash的LA

引用:

我有兩個問題 ...
如果手裡有一筆資金可以買樓,疫情影響下樓市有所下跌,呢個時候買系可以考慮嘅,之不過移民也冇必要買了

引用:
原帖由 食神係我 於 8-4-2021 11:29 AM 發表

我有兩個問題 ...
如果你真係有錢,不用問呢d野,如果係未食藥,食咗早d瞓!

好危!

唔怕失業的工作可考慮置業!

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]