• 瀏覽: 14,927
  • 回覆: 146
40歲先得一層香港自住樓,加一層cheap cheap大陸樓,覺得自己好失敗。。

我個friend同我同齡,搵得少過我,但過去10幾年黎已經買左4層香港樓加兩層大陸樓,佢舊年賣左一層都執左幾球,都仲有5層樓喺手。。。

其實我本身都唔係咁介懷,但每次約果個friend 出黎都俾佢寸,話我唔醒目唔跟佢

熱賣及精選
點解10幾年前唔跟朋友買?

引用:
原帖由 不基含情的樓奴 於 2021-4-8 09:09 AM 發表

40歲先得一層香港自住樓,加一層cheap cheap大陸樓,覺得自己好失敗。。

我個friend同我同齡,搵得少過我,但過去10幾年黎已經買左4層香港樓加兩層大陸樓,佢舊年賣左一層都執左幾球,都仲有5層樓喺手。。。
您朋友是什麼地區的樓?

未係最失敗嘅!

回覆 引用 TOP

人比人,比死人

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 不基含情的樓奴 於 2021-4-8 08:09 AM 發表

人比人比死人,你要同李嘉誠比你咪死100次都唔夠?

有自住樓已經好過好多人,好多仲一家大細同緊父母住,每日面對婆媳問題

回覆 引用 TOP

你已經成功過呢度嘅淡友。sing 仔仔,Jon Jon 個d

快D買多D

回覆 引用 TOP

比上不足,比下有餘
欣賞下自己努力的成果,
睇事物角度要調向正面。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 laai 於 2021-4-8 09:15 AM 發表

點解10幾年前唔跟朋友買?
佢有叫我買,但我買完自住樓之後樓價一路升,我就驚有泡沫唔敢買,跟住樓價愈升愈有

40歲正常應該有2-4層樓....

引用:
原帖由 重要聲明ABC 於 2021-4-8 09:25 AM 發表

您朋友是什麼地區的樓?
沙田,長沙灣,九龍灣等地方,細價樓,佢買完樓價升左就加按再買,我仲一直以黎話佢咁做高風險

引用:
原帖由 I-HAVE 於 2021-4-8 09:51 AM 發表

40歲正常應該有2-4層樓....
我都覺,40歲左右兩公婆應該至少要有兩層

引用:
原帖由 不基含情的樓奴 於 2021-4-8 09:53 AM 發表

沙田,長沙灣,九龍灣等地方,細價樓,佢買完樓價升左就加按再買,我仲一直以黎話佢咁做高風險
咁佢和太太
應該用曬了人頭😛

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]