• 瀏覽: 2,241
  • 回覆: 19
有個frd,上年趁肺炎入市上咗新樓,納米樓400多萬得200呎鬆d那種新樓。

佢不斷同我講沙中線定tuen馬線即將起好,升值潛力大,政府會重建呢個舊區,而家買左hold5,6年到時賣出700萬都得。
佢仲話層樓佢可以幫手放租,咁樣變相有人幫你供樓,係雙贏局面。

但我自己查過資料,根據林鄭800萬樓可借9成既新政策下,納米樓係仆晒直ga wo,連租務都係仆直

Ps原來佢老婆做地產

熱賣及精選
引用:
原帖由 andycheong94 於 2021-4-7 02:10 PM 發表

有個frd,上年趁肺炎入市上咗新樓,納米樓400多萬得200呎鬆d那種新樓。

佢不斷同我講沙中線定tuen馬線即將起好,升值潛力大,政府會重建呢個舊區,而家買左hold5,6年到時賣出700萬都得。
佢仲話層樓佢可以幫手放租,咁樣變相有人幫你供樓,係雙贏局面。

但我自己查過資料,根據林鄭800萬樓可借9成既新政策下,納米樓係仆晒直ga wo,連租務都係仆直

...
話又唔係咁講市區納米樓一定有佢價值, 租客好多時寧願揀市區納米都唔會揀大西北兩房
收租佬入市 最低限度都唔會經mc 好難用到一成首期喎

而家要買起碼兩房

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 op42 於 2021-4-7 02:13 PM 發表

話又唔係咁講市區納米樓一定有佢價值, 租客好多時寧願揀市區納米都唔會揀大西北兩房
收租佬入市 最低限度都唔會經mc 好難用到一成首期喎
我已經半絕交,覺得條友唔熟唔食

回覆 引用 TOP

我2017年買左間,312呎,太子地鐵旁,有人租但回報3厘,反工近食野多選擇,返大陸多車又密係賣點,再大升空間就唔大,但如果你無筆直,只能買里d。

土瓜灣400多萬得200呎已經好平,估計都租到萬三四幾好pay

引用:
原帖由 富加美 於 2021-4-7 02:43 PM 發表

我2017年買左間,312呎,太子地鐵旁,有人租但回報3厘,反工近食野多選擇,返大陸多車又密係賣點,再大升空間就唔大,但如果你無筆直,只能買里d。
太子地鐵旁冇得輸
我都有間細既, 3.4 里回報中

回覆 引用 TOP

納米樓仆直?你確定?差不多上返高位啦wor

你而家唔買等破頂先黎買?你真係有查過資料?定你覺得咁樣自我感覺會良好d?

回覆 引用 TOP

如果未上車建議上左車先,首期夠就買舊啲1-2房,首期唔夠就買住200幾尺先

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 siuwenzi 於 2021-4-7 02:43 PM 發表

土瓜灣400多萬得200呎已經好平,估計都租到萬三四幾好pay
你以為啦!
佐敦地鐵站附近新樓都係叫10000全包

回覆 引用 TOP

上左車未? 未上嘅話都可以考慮下.
之前都有睇過土瓜灣, 諗住用嚟收租, 都係睇下啲五百至六百左右嘅單位.
睇過迎豐喜點嗰啲, 不過真係麻麻地. 而且睇左兩個月, 睇嚟睇去都係嗰幾間. 交投似乎比較淡, 將來可能會難甩手. 亦都睇過九龍城the avery, ava XX嗰啲. 不過其實中差, 間隔唔好, 而且又係好似好難甩手咁, 睇左幾個月嗰幾層都仲未放得出. 

富強 民主 文明 和諧
自由 平等 公正 法治
愛國 敬業 誠信 友善

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 andycheong94 於 2021-4-7 02:10 PM 發表

...
師兄,納米樓好難甩手喎,價升空間又唔多,入手真係諗清諗楚!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 siuwenzi 於 2021-4-7 02:43 PM 發表

一萬蚊都笑啦,萬三、四

回覆 引用 TOP

你呢啲咩朋友? 所謂777 plan只啱用係二手市場
買納米樓做定功課先

回覆 引用 TOP

咁似呢區住公屋嗰班硬好aa

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]