• 瀏覽: 5,139
  • 回覆: 21
  • 追帖: 6
不知還有無師兄記得我呢?早在2014年就琴珠海工作,那時買了珠海西區的樓,可惜沒在高位放了,現在只賺約60%
不過我和珠海緣份非淺,今年又回來了,經過多個周未去金灣,唐家灣,吉大,南屏,想不到最後我還是去了買橫琴那邊的樓。其實負擔都還可以,沒想像中的大,期待收樓後的橫琴會變成如何呢~

熱賣及精選
增城升很多嗎?
不過有早知,還不如買深圳,升勁多。

橫琴的樓才剛開始收沒多久,沒人正常啦,要等樓同寫字樓都收得7788才會好吧,所以確實要等

引用:
原帖由 johnlam13888 於 2021-4-8 12:41 AM 發表

https://youtu.be/xNZDWx5UIMc

https://youtu.be/bMebbqQ8DrQ

當年你前海層樓都係起鬼城區

呢個好似叫龍光玖龍璽?咁似深圳嘅紅樹西岸?好有特色喎,又近橫琴關口。仲有沒有貨可以買呀?

珠海好啊,喺海邊,環境似香港

引用:
原帖由 wilzay10 於 2021-4-8 06:04 PM 發表

呢個好似叫龍光玖龍璽?咁似深圳嘅紅樹西岸?好有特色喎,又近橫琴關口。仲有沒有貨可以買呀?
聽講已經賣曬

引用:
原帖由 johnlam13888 於 2021-4-8 02:29 PM 發表

on9

當時前海邊有今日橫禽咁靚!

世事就係咁 追漲殺跌

吾L信邪可以入貨 入埋鹽田就更perfect!!
我之前也有去前海,一開始真的是死城,中午都無咩人,後面慢慢起得7788先開始有人入,都係這樣。
反正我樓已買,又無人逼你買,你喜歡就努力追漲殺跌,每次升爆時入,跌爆時走,挺好的,如果唔係我們這些人如何走貨,全靠你👍

引用:
原帖由 johnlam13888 於 2021-4-7 02:52 AM 發表

咁買增城好過啦!
點解唔選南沙,選增城,地理位置,南沙在大灣區中間,比中山珠海還方便,過南沙大橋回深圳灣也方便,南沙從2015年1萬幾升到現在3萬幾,都叫有價有市

引用:
原帖由 nikonlee 於 2021-4-16 09:57 AM 發表

點解唔選南沙,選增城,地理位置,南沙在大灣區中間,比中山珠海還方便,過南沙大橋回深圳灣也方便,南沙從2015年1萬幾升到現在3萬幾,都叫有價有市
咁我之前買珠海那兒,也由8K升到15-16K,總價仲要低點,上車無壓力。
主要是我在珠海工作,比較清楚這邊的情況了,南沙東莞其實都感覺不錯。增城就算了吧,還不如去佛山

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]