• 瀏覽: 4,513
  • 回覆: 36
  • 追帖: 1
本主題由 miss5 於 2021-4-8 10:16 PM 關閉
「當中其中一個特色戶6700萬貴絕日出康城外,更成為將軍澳分層住宅次高紀錄,貴過將軍澳站天晉,甚至將軍澳南一帶低密度屋苑。未來日出康城更隨時變成億元屋苑。」

之前仲話將南一定勁過康城?
之前仲話康城做唔到一哥?
快啲入嚟死撐啦👍我想睇

康城做一哥係時間問題🤝
我決定定期上黎鞭你地屍
同當年貝沙灣一樣,你地負責踩、我負責鞭😎

【新盤拆局】日出康城誕新樓王原因 未來隨時變億元屋苑?

https://ps.hket.com/article/2918517?r=cpstni

「將軍澳港鐵康城站物業日出康城第6期(日出康城第VI期)LP6於3月連錄大額的新盤成交,截至3月27日單月售出6伙,成交價錢由3300萬至6700萬元,當中有2伙樓價貴逾半億元,當中其中一個特色戶6700萬貴絕日出康城外,更成為將軍澳分層住宅次高紀錄,貴過將軍澳站天晉,甚至將軍澳南一帶低密度屋苑。未來日出康城更隨時變成億元屋苑。

日出康城早年一直予人樓價低水印象,實用呎價不用1萬元,不過自從第IVA期晉海開始推售,開放式至2房細單位供應帶動,呎價愈賣愈高,及後陸續有新期數供應,陸續推高日出康城價錢,令日出康城發展開始慢慢成形。

其次,日出康城商場已於去年開始分階段開業,日出康城帶來新景象,生活配套大改善,加上日出康城對出的將軍澳跨灣大橋亦陸續興建,帶動陸續有更多人關注,甚至搬進日出康城。」

舊post:
https://www.discuss.com.hk/viewthread.php?tid=29802807&utm_source=copy&utm_campaign=ios&utm_medium=share

熱賣及精選
@重要聲明ABC @巴士深情的獅

細數一下新界有邊啲屋苑可以過億?🍻

「當中其中一個特色戶6700萬貴絕日出康城外,更成為將軍澳分層住宅次高紀錄,貴過將軍澳站天晉,甚至將軍澳南一帶低密度屋苑。未來日出康城更隨時變成億元屋苑。」

貴過天晉喲!!
各位天晉嘅一房兄弟姊妹!快啲入嚟解釋

引用:
原帖由 我沒有說謊2 於 2021-4-7 12:11 AM 發表

@重要聲明ABC @巴士深情的獅

細數一下新界有邊啲屋苑可以過億?🍻
一定係錦田

Haha  Great !! LP !!!

回覆 引用 TOP

假以時日,康城一定會成為將軍澳既龍頭屋村。好簡單,成個tko連埋未起既,只有私樓8萬間左右,康城就佔左3萬間,近4成既供應量咯,且都係最新果批。怎唔會HEAD住成個tko既樓市先。

引用:
原帖由 amypat 於 2021-4-7 12:44 AM 發表

假以時日,康城一定會成為將軍澳既龍頭屋村。好簡單,成個tko連埋未起既,只有私樓8萬間左右,康城就佔左3萬間,近4成既供應量咯,且都係最新果批。怎唔會HEAD住成個tko既樓市先。
師兄,請問知不知道未起的還有多少? 分佈哪裡?? 

引用:
原帖由 我沒有說謊2 於 2021-4-7 12:15 AM 發表

貴過天晉喲!!
各位天晉嘅一房兄弟姊妹!快啲入嚟解釋
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/fina ... 1222_00842_001.html

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 重要聲明ABC 於 2021-4-7 12:27 AM 發表

一定係錦田
某人口中嘅「錦田」,日日破頂創樓王😎果個post遲下真係要拎黎鞭屍😂

回覆 引用 TOP

@Gold_Saint

做咩姐你?
睇唔到「次高紀錄」?
而且同區低密度屋苑都可以比高密度追上,好意思咩

回覆 引用 TOP

人地講分層,你又走黎post洋房
你不如話錦綉花園貴過貝沙灣分層?🤣

引用:
原帖由 我沒有說謊2 於 2021-4-7 12:59 AM 發表

人地講分層,你又走黎post洋房
你不如話錦綉花園貴過貝沙灣分層?🤣
可能人哋唔識分「分層」和「洋房」呢?

回覆 引用 TOP

@重要聲明ABC
有人話我係aa唱好先好笑🤦‍♀️
康城根本已經唔需要唱好,
升幅已經見證哂實力,唔需要再拗

我只係喜歡上黎鞭屍,
串果班之前囂張到極嘅康城淡🤝依家佢地已經技窮,一係貼啲九唔搭八嘅野,一係就堆填堆填咁叫
康淡已經窮途末路😎

引用:
原帖由 我沒有說謊2 於 2021-4-7 01:11 AM 發表

@重要聲明ABC
有人話我係aa唱好先好笑🤦‍♀️
康城根本已經唔需要唱好,
升幅已經見證哂實力,唔需要再拗

我只係喜歡上黎鞭屍,
串果班之前囂張到極嘅康城淡🤝依家佢地已經技窮,一係貼啲九唔搭八嘅野,一係就堆填堆填咁叫
康淡已經窮途末路😎
隔離今次咀咒住康城冇仔生那位人兄
之前已經話康城唔係人住
其實自己舊年初買左 長沙灣 半新 一房 below 6 mil
條友仔 作故仔 都算
重要咒人冇仔生 有點那個

By the way
長沙灣那些studio 及 一房
響林鄭plan后都死哂啦⋯⋯
唔知是否咁樣攪到自己心理不平衡

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]