• 瀏覽: 4,709
  • 回覆: 36
  • 追帖: 1
本主題由 miss5 於 2021-4-8 10:16 PM 關閉
引用:
原帖由 重要聲明ABC 於 2021-4-7 01:26 AM 發表

隔離今次咀咒住康城冇仔生那位人兄
之前已經話康城唔係人住
其實自己舊年初買左 長沙灣 半新 一房 below 6 mil
條友仔 作故仔 都算
重要咒人冇仔生 有點那個

By the way
長沙灣那些studio 及 一房
響林鄭plan后都死哂啦⋯⋯
唔知是否咁樣攪到自己心理不平衡
越成功嘅野就越多是非,
所以賺到錢嘅人承受嘅壓力會比一般人大。
當年我買貝沙灣,比人笑到面黃。
個個串我,我都係咁樣行過黎。
有啲人口臭、妒忌、咀咒,其實好閒,
呢啲係輸家嘅本性,
輸家咀咒贏家,贏家踐踏輸家。
This is the real world🤝

熱賣及精選
引用:
原帖由 orangetammy 於 2021-4-7 12:49 AM 發表

師兄,請問知不知道未起的還有多少? 分佈哪裡?? 
康城站以外果4個TKO地鐵站,私樓已經起哂,就算有得插針,都係好少數。餘下既新私樓供應,就只有康城站。依家峻瀅3期起緊,康城7,8,9同10期起緊,所以起緊既單位大約有5,6千個之間,餘下仲有10幢康城樓會起,分佈係11-13期地盤,單位數量就當佢5千啦。即康城站仲有萬鬆d新供應,但其中近一半已經賣左樓花,未賣既估計大約有6千左近。賣完呢6千,TKO再無新私樓賣咯。

引用:
原帖由 我沒有說謊2 於 2021-4-7 12:07 AM 發表

「當中其中一個特色戶6700萬貴絕日出康城外,更成為將軍澳分層住宅次高紀錄,貴過將軍澳站天晉,甚至將軍澳南一帶低密度屋苑。未來日出康城更隨時變成億元屋苑。」

之前仲話將南一定勁過康城?
之前仲話康城做唔到一哥?
快啲入嚟死撐啦👍我想睇

康城做一哥係時間問題🤝
我決定定期上黎鞭你地屍
同當年貝沙灣一樣,你地負責踩、我負責鞭😎

【新盤拆局】日出康城誕新樓王原因 未來隨時變億元屋苑?

https://ps.hket.com/article/2918517?r=cpstni ...
康城新樓可唔可以賣過億,呢兩三年會難d啦。按依家所知,康城依家最大既單位係LP10度,成3900幾呎。如果佢可以賣過25000一呎。先可以出現過億既成交。但就算不過億,睇黎都要八九千萬先可以買到。

不知不覺將軍澳海量供應都快完了

引用:
原帖由 仲夏清涼的牛 於 2021-4-7 09:38 AM 發表

6千個,以前兩年度就去哂咯。依家市況價升量跌,再加上發展商會惜售,估計呢6千可以賣4年。

引用:
原帖由 我沒有說謊2 於 2021-4-7 12:07 AM 發表

「當中其中一個特色戶6700萬貴絕日出康城外,更成為將軍澳分層住宅次高紀錄,貴過將軍澳站天晉,甚至將軍澳南一帶低密度屋苑。未來日出康城更隨時變成億元屋苑。」

之前仲話將南一定勁過康城?
之前仲話康城做唔到一哥?
快啲入嚟死撐啦👍我想睇

康城做一哥係時間問題🤝
我決定定期上黎鞭你地屍
同當年貝沙灣一樣,你地負責踩、我負責鞭😎

【新盤拆局】日出康城誕新樓王原因 未來隨時變億元屋苑?

https://ps.hket.com/article/2918517?r=cpstni ...
康城其實比將軍澳站更好
因為無舊樓
什麼將軍澳廣場,寶盈花園果d真係好殘,又多老鼠

引用:
原帖由 海邊笨拙的榴槤 於 2021-4-7 09:43 AM 發表

康城其實比將軍澳站更好
因為無舊樓
鐘意齊齊整整,乾乾淨淨既買家會喜歡康城,因為康城唔係一個樓盤,佢係一個小區,所有地方,包括埋所有公共地方同私家路,都有地鐵管理同維修清潔,綠化有人日日打理。但係將南,公共地方有無人會成日做清潔先。

引用:
原帖由 amypat 於 2021-4-7 09:50 AM 發表

鐘意齊齊整整,乾乾淨淨既買家會喜歡康城,因為康城唔係一個樓盤,佢係一個小區,所有地方,包括埋所有公共地方同私家路,都有地鐵管理同維修清潔,綠化有人日日打理。但係將南,公共地方有無人會成日做清潔先。
我覺得成個社區規劃得好舒服

引用:
原帖由 amypat 於 2021-4-7 09:50 AM 發表

是的,而且將南附近太多公屋,
尚德最雜、黎緊又雍明苑
公屋、綠表戶質素唔太好

引用:
原帖由 海邊笨拙的榴槤 於 2021-4-7 09:43 AM 發表

康城其實比將軍澳站更好
因為無舊樓
所以咁多人搶
最吸引係全私樓中產社群

樓主
我同意你講法
但係都係低調D 好
好多人會眼紅你

正義或許會遲來
但永遠會得到彰顯
引用:
原帖由 edbe 於 2021-4-7 02:21 PM 發表

樓主
我同意你講法
但係都係低調D 好
好多人會眼紅你
師兄唔怕,
我開post嘅目的就係要鞭佢地屍😎

引用:
原帖由 重要聲明ABC 於 2021-4-7 10:47 AM 發表

我覺得成個社區規劃得好舒服
係,人車完全分隔

引用:
原帖由 仲夏清涼的牛 於 2021-4-7 09:38 AM 發表

完左就肯定升更快

11-13期沒有咁快開售

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]