• 瀏覽: 36,908
  • 回覆: 213
  • 追帖: 1
方面上星期朋友買咗將南樓
但都見佢唔係咁開心咁
今日終於明白
入屋苑門口,我同朋友一齊拎住重野個保安掛住睇電話完全無視我地 門都唔推下
當住客係死嫁。
個園藝仲勁
成個屋苑都係死花死草
我問朋友管理費洗唔洗3蚊
佢話4.3 我當頭嚇出黎
咁既質素4.3? 佢即場黑面

華懋呢幾年真係好成功賣樓 好彩既係荃城匯同朗城匯俾左港鐵管
得返海翩匯由華懋管返,但得一個字差差差差差差差差差
大門口保安唔係訓教就睇電影 同佢講早晨冇反應因發緊夢俾唔到反應
各位將軍澳朋友以後黎將南 除左去Donki 順便行入少少
可以行入少少見證下全港最差私樓保安 打個卡

見大家討論得甘開心,夠30頁小弟post埋大門口保安日光日白 開PAD睇寫真圖

附件

20210406_223317.jpg(299.11 KB)

2021-4-6 10:54 PM

20210406_223300.jpg(299.47 KB)

20210406_223342.jpg(213.62 KB)

20210406_223243.jpg(352.87 KB)

熱賣及精選
現在管理公司錢就使咗,屋苑環境就差咗!業委就肥咗!

引用:
原帖由 最緊要有囝 於 2021-4-6 10:54 PM 發表

上星期朋友買咗將南樓
但都見佢唔係咁開心咁 
今日終於明白 
入屋苑門口,我同朋友一齊拎住重野個保安掛住睇電話完全無視我地 
個園藝仲勁
成個屋苑都係死花死草
咁既質素4.3?
將軍澳空氣差,導致樹木生長不好吧?

反正管理公司是不能短期內轉。管理處返工都係hea做吹水玩手機等出糧

回覆 引用 TOP

依間係天晉系列?

野草

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 最緊要有囝 於 2021-4-6 10:54 PM 發表

上星期朋友買咗將南樓
但都見佢唔係咁開心咁 
今日終於明白 
入屋苑門口,我同朋友一齊拎住重野個保安掛住睇電話完全無視我地 
個園藝仲勁
成個屋苑都係死花死草
咁既質素4.3?
你知唔知道,看更幫你拎嘢整親,係無工傷賠,因為呢個唔係佢地工作範圍之內。所以你唔好咁自私 L 好唔好?

嘩 咁都得 建議樓主早上影 仲誇張呀

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 WalterWhite 於 2021-4-7 08:12 AM 發表

你知唔知道,看更幫你拎嘢整親,係無工傷賠,因為呢個唔係佢地工作範圍之內。所以你唔好咁自私 L 好唔好?
我諗樓主嘅意思唔係要保安幫手拎嘢,係幫手開門。當你試吓兩手抽住重嘢/一個推住bb車,你就會知樓主嘅心情。

下,看更點解要幫你拎野

樓主邊有話要保安拎野
成班文盲?

呢個園藝根本就係垃圾

回覆 引用 TOP

啲仆街看更平時就頭dup dup睇手機多過望住客或打招呼,一到過年為咗攞嗰十零廿蚊利是就企晒喺門口幫住客開門又烚熟狗頭+90度鞠躬好似乞衣咁,真係賤到冇朋友

保安拉門係應份,幫你搬行李係過份。

其實新樓4. 3/呎管理費好平囉,依家閒閒地5蚊

回覆 引用 TOP

你住邊間單支樓 要5蚊呀?

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]