• 瀏覽: 37,766
  • 回覆: 214
  • 追帖: 1
引用:
原帖由 mandy1999 於 2021-4-8 06:12 PM 發表

全將軍澳南最貴。買左真係喊都無謂
真定假呀 6蚊?

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
引用:
原帖由 mac02 於 2021-4-7 11:34 PM 發表

豬肉佬都可以稱呼為肉類分割技術員啦,改個名換湯不換藥,明明一樣都係做大廈座頭,換個名稱之後,貴客們就心安理得要求一個人擔當N個角色囉。
禮賓師,哈哈,工程師要考牌,律師會計師一樣要考牌,唔知呢個禮儀師,噢,sorry,打錯字,唔知呢個所謂禮賓“師” 係揸住咩牌呢?其實係司定係師?
收樓時職員介紹,係司或師唔會研究。要俾差唔多4蚊一呎管理費,用個好聽啲嘅名,大家開心啲。質素有啲都好好,後生靚仔靚女。不過,個坐頭真係做客戶服務多啲,入伙耐咗,都無咩特別事,通常都係找佢借吓梯,借吓電鑽,樓下一田大減價借吓車仔。保安有其他保安做。

另外,香港地,你肯定一定要考到試先可以叫師? 唔通香港個個西廚廚師都要藍帶畢業?中廚廚師都要去中華廚藝學院讀吓考個牌?無嘅唔可以叫廚師?只可以叫廚房佬?

引用:
原帖由 海島扁扁的山羊 於 2021-4-7 11:40 PM 發表

新地新盤有咁既服務定舊盤都有?
新樓入咗伙三四年。舊盤唔知,之前未住過新地樓。

回覆 引用 TOP

我下星期日頭去影下先
再咁搞落去會唔會上蘋果嫁

附件

20210408_223654.jpg(273.43 KB)

2021-4-8 10:43 PM

20210408_223607.jpg(340.1 KB)

20210408_223622.jpg(371.43 KB)

20210408_183433.jpg(274.88 KB)

引用:
原帖由 半夜強勁的樓奴 於 2021-4-8 10:29 PM 發表

收樓時職員介紹,係司或師唔會研究。要俾差唔多4蚊一呎管理費,用個好聽啲嘅名,大家開心啲。質素有啲都好好,後生靚仔靚女。不過,個坐頭真係做客戶服務多啲,入伙耐咗,都無咩特別事,通常都係找佢借吓梯,借吓電鑽,樓下一田大減價借吓車仔。保安有其他保安做。

另外,香港地,你肯定一定要考到試先可以叫師? 唔通香港個個西廚廚師都要藍帶畢業?中廚廚師都要去中華廚藝學院讀吓考個牌?無嘅唔可以叫廚師?只可以叫廚房 ...
就係囉,你自己都講埋啦,保安野有其他保安做,即係講到底都係要請兩個人返黎做,後生仔9碼坐大堂做客服專員,軍裝大叔大嬸12碼做返巡邏簽簿老本行,先至可以分別飾演兩個不同角色囉。
問題係,有啲盤只肯請保安而唔肯請多個客服專員嘛,呢個時候,又點怪得個保安唔識得耍埋雜技黎討啲貴客歡心啫?

單車節搞青馬, 渣馬又搞青馬, M$R 又唔願配合呢啲國際盛事去通宵運作, 正苦明知暫時仲未有第二條替代道路可以入機場, 依然係一而再再而三批准果啲機構濫封青馬, 封黎原來都只不過係為左噱頭, 為左方便一啲假日運動家走去地標求婚或者打卡。

回覆 引用 TOP

如你有比錢,捉住他們做喇!

回覆 引用 TOP

咩花園嚟

華懋 何文田賣盤個陣 建議推上報

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 AlinaMak 於 2021-4-9 01:35 AM 發表

咩花園嚟
華記d管理的確係好差
不過公道講,佢地已經盡左力

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 寒冬默默的樓奴 於 2021-4-7 07:51 AM 發表

依間係天晉系列?
華

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 前往失控的救星 於 2021-4-8 04:58 PM 發表

對面海天晉要5.1今年又要加到6蛟
好勁

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 最緊要有囝 於 2021-4-6 10:54 PM 發表

上星期朋友買咗將南樓
但都見佢唔係咁開心咁
今日終於明白
入屋苑門口,我同朋友一齊拎住重野個保安掛住睇電話完全無視我地
個園藝仲勁
成個屋苑都係死花死草
我問朋友管理費洗唔洗3蚊
佢話4.3 我當頭嚇出黎
咁既質素4.3?
保安吾系負責幫你拎野

回覆 引用 TOP

個個新盤都4個幾,老馮養管理員。

回覆 引用 TOP

南豐樓管理公司(新卓$4. 15)衰十倍

回覆 引用 TOP

俾你住過係海翩 你就知咩都優質服務
上年住完即走

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]