• 瀏覽: 21,993
  • 回覆: 214
  • 追帖: 2
交通:黨鐵miss 左一架等十五分鐘以上
人口密度:高過旺角
空氣質素:以前堆填區麻麻地,最近幾年無咩事
商場: 先唔講等左十年先有個商場,有前吹到有幾大間, 而家得閒weekend 落商場以為自己去左華強北,多人到核爆

仲要好多期都未起好已經咁多人,點解仲會成班傻仔18k 一呎都照買? 真係諗唔明

利申:唔係住康城

熱賣及精選
引用:
原帖由 星星同學會 於 2021-4-5 12:24 PM 發表

商場: 先唔講等左十年先有個商場,有前吹到有幾大間, 而家得閒weekend 落商場以為自己去左華強北,多人到核爆

仲要好多期都未起好已經咁多人,點解仲會成班傻仔18k 一呎都照買? 真係諗唔明

要買都買將軍澳站上蓋或將軍澳南,未來有更多建設,升值潛力一定大過康城,康城除咗條同將軍澳站共用既將藍隧道外,已經無乜建設性地標,除咗百勝角公營房屋群,同埋預計搬入去既混凝土廠

引用:
原帖由 星星同學會 於 2021-4-5 12:24 PM 發表

康城商場多人行 據我所知生意勁差 戲院都冇人睇

香港18區區區有人住有人買啦,有人鍾意買新樓住,吹咩....

引用:

樓主又出膠帖,都係想上報。不過今次呢個標題話題性不夠爆,下次再諗過啦!

http://edwardchankk.blogspot.com/
引用:

宜家好多唔止$18000/尺 了

香港人係咁,口裏說差,身體卻很誠實

引用:
原帖由 重要聲明ABC 於 2021-4-5 01:06 PM 發表

宜家好多唔止$18000/尺 了
Yes, I know.

Lohas Park has risen a lot recently!!

See LP6 the newly re-sell units!

They mark up a lot!!!!!!!

樓主其實你住邊條xx屋邨?

over priced

18-19k呢個價, 可以住返市區mtr接近上蓋. 當然唔係新樓。

四小龍都係呢口價。 如果宇晴軒可以行去南昌同荔枝角站都方便。

一樣又大會所, 交通又方便。 又有aeon, 遲D 仲會有埋街市。

引用:
原帖由 VTCIVE 於 2021-4-5 01:10 PM 發表

Yes, I know.

Lohas Park has risen a lot recently!!

See LP6 the newly re-sell units!

They mark up a lot!!!!!!!
我知吖

新樓張價單去到$19000 and above 添

引用:

冇話點解嘅,人生總係有時會鬼迷心竅做錯決定啫

引用:

康城之前買落確實賺錢,因為夠cheap夠平,值博率高,但現價入市就真係輸硬,唔好講鐵路2-3架先有1架入康城,就用前境建設嚟評下,康城响未來係無乜建設性地標,1個無發展前景既地區,只會跑輸大市

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]