• 瀏覽: 21,532
  • 回覆: 32
  • 追帖: 2
引用:
原帖由 星星同學會 於 2021-4-5 12:24 PM 發表

交通:黨鐵miss 左一架等十五分鐘以上
人口密度:高過旺角
空氣質素:以前堆填區麻麻地,最近幾年無咩事
商場: 先唔講等左十年先有個商場,有前吹到有幾大間, 而家得閒weekend 落商場以為自己去左華強北,多人到核爆

仲要好多期都未起好已經咁多人,點解仲會成班傻仔18k 一呎都照買? 真係諗唔明

利申:唔係住康城
宜家好多唔止$18000/尺 了

熱賣及精選
引用:
原帖由 VTCIVE 於 2021-4-5 01:10 PM 發表

Yes, I know.

Lohas Park has risen a lot recently!!

See LP6 the newly re-sell units!

They mark up a lot!!!!!!!
我知吖

新樓張價單去到$19000 and above 添

啲買家攞住過千萬、甚至千幾萬 去買
一糸鬼迷心竅咗
一糸俾AA呃咗
一糸無知

梗係唔夠香討師兄們 響鍵盤前
咁高大威猛英明神武啦

笑死

係呀
咁米去買將中、將廣、新都城、東港、都會、維景囉
可能重平啲
慳番

引用:
原帖由 jojo_1986 於 2021-4-5 02:19 PM 發表

我同事本身住北角,佢買左康城,方面佢返港島娘家。同時係新樓。
我也有朋友買入康城三房加儲物室加靚無敵大海景  望到杏花邨

兩夫婦         兩個都有Dr 銜頭
男的在將軍澳醫院上班
女的在科技大學上班
男家屋企在太古

買邊度
除咗講預算
亦都講自己平時生活圈
同埋自己嘅要求

根本冇嘢好詆毀

引用:
原帖由 我沒有說謊2 於 2021-4-5 03:45 PM 發表

師兄講得岩
聽aa話啲專業年輕夫婦睇樓一定睇康城先
人地專業人士

一定系鬼迷心竅之下 加上  無知
所以才落錯決定 買口tko haters 中的 垃圾區啦

唔怪得知香港咁多醫療事故  
大學教育又失敗

引用:
原帖由 toothlady 於 2021-4-5 03:41 PM 發表

邊度有新價單睇?
啲相熟AA
給我

佢同我講
之前冇買錯啊
你陳樓當時買得好抵呀,賺緊錢
其實佢想說服我買多間收租

引用:
原帖由 oldlaiming131 於 2021-4-5 05:53 PM 發表

我覺得康城有佢既吸引力
1. 首都領都唔駛1千萬可以買到3房, 住得大D唔好咩?
2. 講堆填區已經OUT, 因為無味好耐
3. 去港島線都快, 比九龍灣啟德果D快點吧
4. 無公屋, 品流好好多
5. 升值潛能一定好過坑口寶琳
當然我覺得今時今日買將軍澳最好買將南或康城
Very fair comments

引用:
原帖由 我沒有說謊2 於 2021-4-5 05:49 PM 發表

原來你個白痴買左垃圾將南一房🤦‍♀️內園窄到咁你都買得落,諗住買左就可以沾海景房光?傻啦
將南內園一房係搵傻仔笨⋯

@重要聲明ABC 師兄,難怪佢咁敏感
唔怪之得啦

將南一房
自住又好
投資又好
高不成低不就矣

就等於你同人講買左架波子
要威威
其實係架舊款boxster

引用:
原帖由 焦急深情的碼頭 於 2021-4-5 07:58 PM 發表

依個比喻正正宗睇得唔打得
嘩 勁呀  人哋揸波子架 超跑超型啊 BB
(噓,原來係boxster⋯⋯ 重係舊款)

嘩 勁呀 人哋住將南架 豪宅區吖 BB
(豪宅?係咪Monetary 臨海要二千萬起錶嗰啲?!)

引用:
原帖由 焦急深情的碼頭 於 2021-4-5 07:50 PM 發表

有眼光
雖然住康城的不是大富大貴,其實他們好多都係年輕「輕中產」及專業/半專業人士 搬入康城

他們年輕、有活力、有質素、還有向上流的潛質
係康城的「軟實力」
這造就康城有「中產、年輕」的氛圍

引用:
原帖由 and018 於 2021-4-6 11:22 AM 發表

係囉 真金白銀買又會唔知自己要啲咩咁有趣既

今日lp6果19間現貨有成500台客排隊等買
嘩啦啦⋯⋯

張價單重加曬價

引用:
原帖由 and018 於 2021-4-6 11:49 AM 發表

網上啲人最醒 打幾隻字又唔駛成本 叻過哂真金白銀買啲人 
師兄打了班 鍵盤戰士 一大杷

引用:
原帖由 巴士深情的獅 於 2021-4-6 12:25 PM 發表

Lp 6 今日清埋

你冇睇錯
今日LP6️⃣發售1️⃣9️⃣件撻訂貨
現場超過5️⃣0️⃣0️⃣台客、
5️⃣0️⃣0️⃣台客:
2件1房約59x萬😱😱
2件2房開廚 約770萬😱😱😱
5件2房梗廚823-918萬
10件3-4房💪💪💪💪💪
勁呀

引用:
原帖由 巴士深情的獅 於 2021-4-6 12:25 PM 發表

Lp 6 今日清埋

你冇睇錯
今日LP6️⃣發售1️⃣9️⃣件撻訂貨
現場超過5️⃣0️⃣0️⃣台客、
5️⃣0️⃣0️⃣台客:
2件1房約59x萬😱😱
2件2房開廚 約770萬😱😱😱
5件2房梗廚823-918萬
10件3-4房💪💪💪💪💪
借用

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]