• 瀏覽: 21,526
  • 回覆: 214
  • 追帖: 2
啲買家攞住過千萬、甚至千幾萬 去買
一糸鬼迷心竅咗
一糸俾AA呃咗
一糸無知

梗係唔夠香討師兄們 響鍵盤前
咁高大威猛英明神武啦

笑死

熱賣及精選
引用:
原帖由 江南消失了雞翼 於 2021-4-5 12:37 PM 發表

康城商場多人行 據我所知生意勁差 戲院都冇人睇
個商場好似得48萬尺,但要服侍10幾期屋苑既居民,諗起都逼死,遲下入哂伙真係好難想像人地新都城大佢幾倍都係得3期人服侍,有埋個新式街市添,將軍澳站果邊仲有3幾個30-50萬尺既商場,夾埋過百萬尺,真係高下立見

廢貼

引用:
原帖由 低B強 於 2021-4-5 01:14 PM 發表

over priced

18-19k呢個價, 可以住返市區mtr接近上蓋. 當然唔係新樓。

四小龍都係呢口價。 如果宇晴軒可以行去南昌同荔枝角站都方便。

一樣又大會所, 交通又方便。 又有aeon, 遲D 仲會有埋街市。
確實over priced,現價入無乜水位,除非康城可以解決到地鐵2-3架先有1架既問題,唔係無乜位再上(將藍隧道唔係佢獨有,將軍澳都有路通)

係呀
咁米去買將中、將廣、新都城、東港、都會、維景囉
可能重平啲
慳番

呢個帖幾好,理性討論暢所欲言

引用:
原帖由 低B強 於 2021-4-5 01:14 PM 發表

over priced

18-19k呢個價, 可以住返市區mtr接近上蓋. 當然唔係新樓。

四小龍都係呢口價。 如果宇晴軒可以行去南昌同荔枝角站都方便。

一樣又大會所, 交通又方便。 又有aeon, 遲D 仲會有埋街市。
鰂魚涌, 觀塘再發展D .. 康城, TKO 會有交通優勢.

引用:
原帖由 星星同學會 於 2021-4-5 12:24 PM 發表

交通:黨鐵miss 左一架等十五分鐘以上
人口密度:高過旺角
空氣質素:以前堆填區麻麻地,最近幾年無咩事
商場: 先唔講等左十年先有個商場,有前吹到有幾大間, 而家得閒weekend 落商場以為自己去左華強北,多人到核爆

仲要好多期都未起好已經咁多人,點解仲會成班傻仔18k 一呎都照買? 真係諗唔明

利申:唔係住康城
區區都有優劣,有咩好講?

LP10最平16-17000/尺,邊度買到第二度。最吾明d人幾千萬買佢𠆤d所謂特色單位

香港人喜歡熱鬧,夠人氣,一定要夠迫夠密先有存在感

引用:
原帖由 星星同學會 於 2021-4-5 12:24 PM 發表

交通:黨鐵miss 左一架等十五分鐘以上
人口密度:高過旺角
空氣質素:以前堆填區麻麻地,最近幾年無咩事
商場: 先唔講等左十年先有個商場,有前吹到有幾大間, 而家得閒weekend 落商場以為自己去左華強北,多人到核爆

仲要好多期都未起好已經咁多人,點解仲會成班傻仔18k 一呎都照買? 真係諗唔明

利申:唔係住康城
我同事本身住北角,佢買左康城,方面佢返港島娘家。同時係新樓。

----------
^.^
呢個世界咩人都有

點解日日都係討論康城
成個地產區就快變康城討論區🤣👍
康城真係人紅是非多🤦‍♀️

Ps.睇康城繼續爆上22k一尺

黃埔花園都二萬尺啦

引用:
原帖由 商界難吃的弟弟 於 2021-4-5 01:07 PM 發表

香港人係咁,口裏說差,身體卻很誠實
完全正確
未買果部咪踩囉,買左就知抵買
同淡友好友一樣

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]