• 瀏覽: 13,895
  • 回覆: 116
  • 追帖: 2
今晚過夜策略:候高沽,明早平倉。今晚-明早,不作買入,開倉跟止。

熱賣及精選
引用:
原帖由 launancy388 於 2021-4-22 09:29 PM 發表

今次就係在我炒開美股的行發生的,大行,歷史悠久,一向穩定,而且這版很多人都用緊嘅。CS仲未覆我原因啊。前晚又有一個疑似問題,我揸左一細期過夜,結果02:59AM自動幫我平倉左,又係輸左,可能當左我個盤非過夜盤咁, 好彩日頭炒反正數。所以今朝即打電話去炳一輪先。
現在上網頁版搵下個order log先,頂佢啊

引用:
原帖由 launancy388 於 2021-4-22 09:29 PM 發表

今次就係在我炒開美股的行發生的,大行,歷史悠久,一向穩定,而且這版很多人都用緊嘅。CS仲未覆我原因啊。前晚又有一個疑似問題,我揸左一細期過夜,結果02:59AM自動幫我平倉左,又係輸左,可能當左我個盤非過夜盤咁, 好彩日頭炒反正數。所以今朝即打電話去炳一輪先。
哦, 我都唔識玩指數覺得好難玩, 港股美股都難, 好佩服你咁有心機, 依排其實都無乜嘢好買, d股好似點哂穴咁

引用:
原帖由 launancy388 於 2021-4-22 09:30 PM 發表

今晚過夜策略:候高沽,明早平倉。今晚-明早,不作買入,開倉跟止。
更正:今晚過夜策略:候低買入,明早平倉。今晚-明早,不作沽空

連自己系統都出錯😓😓明天冷靜一天,搞搞佢

長賭必輸

引用:
原帖由 qwerty123456789 於 2021-4-23 05:16 AM 發表

長賭必輸
明白明白,反正目前都係開一兩張細期,正考慮將等候開倉時間加長,由夜期延至夜期+早上。看看是否會好一些,thanks

今晚過夜策略:今晚至星期一早上,候低買入,今晚至於星期一早上,不作沽空, 開倉帶止

這兩天加了lc294x4, sc296x4. 總delta~+0.4. 今個月29/4結算,還有大約3天半時間。如果目前個倉揸到結算,結算價在294以下結果是負數,296以上結果是正數

來緊幾日公事繁忙,高掛免戰牌。下星期再戰。

無動作,昨晚睇過個delta~+0.08.

衝鴨衝鴨,結算大過天

4月份月結單收到了。盈利7k, 其中手續費1k; 對比起3月,盈利10k, 手續費3.5k. 明顯地交易次數少咗很多,減少了很多似是而非的交易。細期費用占比高,但目前需要積累本錢才上大期。

今晚過夜策略:今晚至明早候高沽出,今晚至明早,不作買入,開倉帶止

雖然已經大跌2日,但還是顯示會跌。先手已失,如果能開倉亦一定跟個止蝕盤

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]