• 瀏覽: 13,899
  • 回覆: 116
  • 追帖: 2
今晚過夜策略:候低買入,明早平倉。今晚-明早,不作沽空

熱賣及精選
先做了2張細權LC294@130(delta0.27,iv16.4)

做2細權SC296@86(delta0.19,iv17.1)

引用:
原帖由 launancy388 於 2021-4-19 10:42 PM 發表

現在有(全部細野):lp280@204(delta0.26); sp282@108(0.21); sp292@499(0.63); sc284@407(0.73); lc298@97(0.17)共Delta=+0.02, 差唔多中性。
還有1細期28776
平倉sc284@558

引用:
原帖由 launancy388 於 2021-4-20 10:58 PM 發表

平倉sc284@558
冇把握住287位置做返cover

睇落好似無得升咁, 今朝入左張9988 LC 忍唔住走左, 都是唔搏

引用:
原帖由 chocolate321 於 2021-4-21 02:09 PM 發表

睇落好似無得升咁, 今朝入左張9988 LC 忍唔住走左, 都是唔搏
我有少少9988嘅4月LC270,SC280,擺到月尾

引用:
原帖由 launancy388 於 2021-4-21 05:03 PM 發表

我有少少9988嘅4月LC270,SC280,擺到月尾
9988 是我克星, 之前都比佢玩死, 可能明天升都唔定

今晚過夜策略:候高沽,明早平倉。今晚-明早,不作買入,開倉跟止。

引用:
原帖由 launancy388 於 2021-4-20 10:58 PM 發表

平倉sc284@558
開返sc284@414 (delta0.62,iv16.3) . 共delta~+0.4

開lP284@182(d=0.36, i=16.2) & sp282@124(d=0.19, i=17.3)

小風波記録一下:昨晚夜掛287xx沽一張細期,再在287xx+33點掛個stop loss 盤,跟著瞓覺。今早醒來,沽盤無做成,咁算啦,開市前睇過戶口無倉,點知衝上去個下,揸左張細期,系個sl盤成交左。當時設定都是T+1, 有效期:天。現在平左倉,有損失啊,仲要打電話去行追🙁🙁

引用:
原帖由 launancy388 於 2021-4-22 11:00 AM 發表

小風波記録一下:昨晚夜掛287xx沽一張細期,再在287xx+33點掛個stop loss 盤,跟著瞓覺。今早醒來,沽盤無做成,咁算啦,開市前睇過戶口無倉,點知衝上去個下,揸左張細期,系個sl盤成交左。當時設定都是T+1, 有效期:天。現在平左倉,有損失啊,仲要打電話去行追🙁🙁
期好難玩, set 100點止有時10分鐘都打到, 幾十點玩唔到, 最慘打完又行返買左果個方向, 感覺好呃錢, 之前我試過買期之後都無買, 期權都有d時間可守下

我間中都會買美期, 雖然都難玩但有個好處是可以set 近止蝕又不太易打到, 恆指都無辦法玩因為set 止蝕都唔知set 幾多好

引用:
原帖由 chocolate321 於 2021-4-22 12:57 PM 發表

我間中都會買美期, 雖然都難玩但有個好處是可以set 近止蝕又不太易打到, 恆指都無辦法玩因為set 止蝕都唔知set 幾多好
今次就係在我炒開美股的行發生的,大行,歷史悠久,一向穩定,而且這版很多人都用緊嘅。CS仲未覆我原因啊。前晚又有一個疑似問題,我揸左一細期過夜,結果02:59AM自動幫我平倉左,又係輸左,可能當左我個盤非過夜盤咁, 好彩日頭炒反正數。所以今朝即打電話去炳一輪先。

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]