• 瀏覽: 8,299
  • 回覆: 54
  • 追帖: 2
均價$11000平方米,大家覺得抵買嗎?搏到升值嗎?
不熟中山呀!有冇師兄指點下?

熱賣及精選
中山外圍

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 onionflora 於 2021-4-2 09:44 PM 發表

你攞啲錢去博華夏科技ETF好過。

回覆 引用 TOP

樓下有大商場,成幢戲院,學校,專線返港珠澳大橋,遠洋又係大集團,百零萬連智能裝修,仲想點?

回覆 引用 TOP

呢個盤佣金高,記住要AA回佣呀

回覆 引用 TOP

菠蘿鎮經濟係中山包尾,多吸引港澳遊客當地置業,拉動內需

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 onionflora 於 2021-4-2 09:44 PM 發表

沙溪鎮華發四季¥9500蚊,十五分鐘內到利和、中興。 中山裝修好平,毛坯房每平方米¥2500已經可以裝到好以示範單位咁,拎包入住。

神灣係邊皮嘅地方,繁花里係邊皮嘅地方嘅邊皮。 你可以上網睇下政府公開資料,成個神灣鎮常住人口得幾千人,咁代理梗係同你講有大發展嘅, 你可以自己去睇下中山市政府公開嘅規劃資料,係咪重點發展嘅區域,一清二楚。

如果你想平平哋買嚟退休, 唔諗升值,佢自成一角 , 附近多香港人住,物價嚟緊廿年都唔會升得太多,有急事可以24小時經深中通道同廣深沿江高速或者港珠澳大橋返香港,係一個好選擇。

引用:

其實長遠都會升,只不過係咪升得快過人、升幅多過人啫。

都係嗰句,買好過唔買。

對升值有要求嘅,就唔好太信代理講嘅嘢,佢哋賣花讚花香,主推高傭貨。

呢度買到跑贏大市嘅靚貨嘅師兄師姐,佢哋買嗰啲貨,好多都唔係代理主推嘅貨。

我嚟香討嘅目的,係向呢啲師兄師姐學習,提升自己嘅實力,亦會分享自己嘅經驗,助人助己。

你睇睇地圖, 附近的坦洲和斗門都唔會一片綠色, 菠蘿係幾甜

引用:
原帖由 chwowaw21 於 2021-4-3 11:20 AM 發表

你睇睇地圖, 附近的坦洲和斗門都唔會一片綠色, 菠蘿係幾甜
買樓送菠蘿不香嗎

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 persiancat 於 2021-4-3 11:01 AM 發表

沙溪鎮華發四季¥9500蚊,十五分鐘內到利和、中興。 中山裝修好平,毛坯房每平方米¥2500已經可以裝到好以示範單位咁,拎包入住。

神灣係邊皮嘅地方,繁花里係邊皮嘅地方嘅邊皮。 你可以上網睇下政府公開資料,成個神灣鎮常住人口得幾千人,咁代理梗係同你講有大發展嘅, 你可以自己去睇下中山市政府公開嘅規劃資料,係咪重點發展嘅區域,一清二楚。

如果你想平平哋買嚟退休, 唔諗升值,佢 ...
師兄,請問阜沙好住嗎?

引用:
原帖由 小魔怪 於 2021-4-3 11:42 AM 發表

師兄,請問阜沙好住嗎?
未去過,唔識答。

中山係2021-2035年規劃大贏家,翠亨新區、火炬開發區、岐江新城會有極高速發展,將會帶動周邊地區。

中山行緊東莞果條工業轉型道路,可以參考東莞鎮區,佢地會通地鐵,上蓋會以TOD形式發展,即係只要買中將來鎮中心,一樣有發展,有發展就會好住。

7000-8000合理,有精裝8000-9500合理

引用:
原帖由 samwggg1 於 2021-4-3 01:35 PM 發表

7000-8000合理,有精裝8000-9500合理
神灣鎮中心,香海北岸一期開盤嗰陣八千蚊咋嘛, 真係好多香港人買,去到第三期,聽內場講,香港買家佔咗差唔多9成。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 persiancat 於 2021-4-3 11:11 AM 發表

其實長遠都會升,只不過係咪升得快過人、升幅多過人啫。

都係嗰句,買好過唔買。

對升值有要求嘅,就唔好太信代理講嘅嘢,佢哋賣花讚花香,主推高傭貨。

呢度買到跑贏大市嘅靚貨嘅師兄師姐,佢哋買嗰啲貨,好多都唔係代理主推嘅貨。

我嚟香討嘅目的,係向呢啲師兄師姐學習,提升自己嘅實力,亦會分享自己嘅經驗,助人助己。
多謝師兄教路!

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]