• 瀏覽: 534,995
  • 回覆: 4,472
  • 追帖: 269
引用:
原帖由 wongduncan 於 2021-10-23 06:51 AM 發表

所有估來冇意義
跌左又話末跌夠
升返又話會跌
都要睇咩市場,美股或者唔駛估黎估去,港股唔走,兩三年後去番原地

熱賣及精選
引用:
原帖由 unknown1013 於 2021-10-23 11:14 AM 發表

謝謝!IB全名係乜
Interactive Brokers(盈透證券)

引用:
原帖由 xasuel 於 2021-10-23 11:18 AM 發表

都要睇咩市場,美股或者唔駛估黎估去,港股唔走,兩三年後去番原地
你會幾時走港股?現在?或暫時繼續等升?

引用:
原帖由 Phyris2013 於 2021-10-23 11:03 AM 發表

果日係IB 唱2萬美金,同一金額係大貓會貴600幾,大貓食水好深
所以我一開戶就用券商

引用:
原帖由 xasuel 於 2021-10-23 11:21 AM 發表

Interactive Brokers(盈透證券)
X兄有冇試過IB 借錢,平過妖才好多下。
我冇借過

引用:
原帖由 Clumsy117 於 2021-10-23 11:22 AM 發表

你會幾時走港股?現在?或暫時繼續等升?
Chumsy好,我的操作係一半美股,一半港股,食兩家茶禮

引用:
原帖由 Phyris2013 於 2021-10-23 11:24 AM 發表

X兄有冇試過IB 借錢,平過妖才好多下。
我冇借過
試過,佢唔俾我借,可能因為倉位唔夠大,要繼續搬磚先得

引用:
原帖由 xasuel 於 2021-10-23 11:26 AM 發表

Chumsy好,我的操作係一半美股,一半港股,食兩家茶禮
你好呀,我得港股,250至270時買,之前跌好多,現在叫上返來,唔知走唔走好

引用:
原帖由 xasuel 於 2021-10-23 11:28 AM 發表

試過,佢唔俾我借,可能因為倉位唔夠大,要繼續搬磚先得
我都由大貓走豬過去,佣金實在太貴

引用:
原帖由 Clumsy117 於 2021-10-23 11:33 AM 發表

你好呀,我得港股,250至270時買,之前跌好多,現在叫上返來,唔知走唔走好
250至270講緊邊隻?美團

引用:
原帖由 xasuel 於 2021-10-23 11:36 AM 發表

250至270講緊邊隻?美團
我說得唔清楚,恆生指數26000左右

引用:
原帖由 Clumsy117 於 2021-10-23 11:38 AM 發表

我說得唔清楚,恆生指數26000左右
要睇你揸咩股,最好就走一半去美股。

引用:
原帖由 Phyris2013 於 2021-10-23 06:56 AM 發表

早晨X兄!HD 我買左兩個月,升左11.6%,又係經典慢牛股王。
港女就係缺乏呢啲慢牛,兩三年就一鑊杰野嚇到你走唔切,個市典會升?

小馬丶登兄及各位早晨!
P 兄好,

HD是實惠店的加大大大板,  每個家庭必定要幫襯佢。

不知佢嘅網購搞成點, 這是未來的發展。

跟你買 coin $305,  此股在 250 樓下停留幾個月,  平唔買,  貴才買, 老散點諗嘢?

買佢因為該公司好好賺,首間上市的幣交所, 前景看好.

引用:
原帖由 李小馬 於 2021-10-24 02:03 PM 發表

P 兄好,

HD是實惠店的加大大大板,  每個家庭必定要幫襯佢。

不知佢嘅網購搞成點, 這是未來的發展。

跟你買 coin $305,  此股在 250 樓下停留幾個月,  平唔買,  貴才買, 老散點諗嘢?

買佢因為該公司好好賺,首間上市的幣交所, 前景看好.
小馬午安!
你自己買幣入Wallet, 應該唔會買ETF BITO?
我可能考慮買,呢隻ETF 係買Bitcoin futures, 應該好過隻GBTC。
COIN 上市冇耐已經買,$330 艇中。。

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]