• 瀏覽: 271,293
  • 回覆: 5,164
  • 追帖: 32
引用:
原帖由 cy36hk 於 2021-5-5 10:47 AM 發表

垃圾到⋯⋯
京東都係. 又跌..

一國兩制 已成泡影
司法獨立 形同虛設
胡適曾說過:爭你自己的自由就是爭國家的自由,因為自由平等的國家不是一群奴才建造得起來的
人大全面閹割香港民主選舉,卻美化說是「完善」
熱賣及精選
引用:
原帖由 hksitison 於 2021-5-5 10:05 AM 發表

今年預測派息5.3至5.9厘。
資產涉及3個香港和內地物流地產物業,評估價值總計為61億元。房託是從順豐控股 SF Holding分拆出來。
集團下跌85%,主要集團的投資物業公允價值下跌,以及融資成本上升.

各位師兄點睇?
Thanks
我都係唔抽

以最低發售價4.68元計算,每個基金單位的分派收益率達5.3%至5.9%。
** Be careful!

引用:
原帖由 時光五缺 於 2021-5-4 06:07 PM 發表

有人去過周年大會?
我想去長建~

https://www.chiefgroup.com.hk/content/pdf/agm-reply-slip.pdf
之前去過一次,有一餐lunch食

引用:
原帖由 香港幼稚的希望 於 2021-5-5 11:20 AM 發表

我都係唔抽
same, not interesting

引用:
原帖由 cpwong1969 於 2021-5-5 10:53 發表

Morning,內銀有得升,又有息
耶倫又改口風:

https://news.futunn.com/hk/post/9402827?&skintype=3&seo_redirect=1&level=1&data_ticket=973bf8f56902b0f35af41f85bb8966a9

成千個盤

引用:
原帖由 superpeter 於 2021-5-5 01:26 PM 發表

成千個盤

呢d好易俾大戶一下收皮

引用:
原帖由 realfo 於 2021-5-5 11:47 AM 發表

之前去過一次,有一餐lunch食
今年去唔到, 上限50人...
一早爆左..
我都想食番餐..
手上其他股票都係國內.. 得長建係香港開仲要係海逸!

一國兩制 已成泡影
司法獨立 形同虛設
胡適曾說過:爭你自己的自由就是爭國家的自由,因為自由平等的國家不是一群奴才建造得起來的
引用:
原帖由 Greenbull 於 2021-5-5 13:44 發表

呢d好易俾大戶一下收皮
好似chop吓chop吓咁引接貨,感覺上哩一浪未到底

當QQ都係30倍PE時, 你PE高過佢, 人地就唔會揀你咯

其實2020, 2331呢D都危險, 隻隻PE都60以上

一國兩制 已成泡影
司法獨立 形同虛設
引用:
原帖由 superpeter 於 2021-5-5 01:52 PM 發表

好似chop吓chop吓咁引接貨,感覺上哩一浪未到底
係⋯QQ咁既形態好易一棍落
我暫時都未敢掂指數股住

Sun Channel James話京東物流會28/5上市,照數返係五月第三個禮拜招股。
如果到時反應好,上b應該有肉食。

引用:
原帖由 時光五缺 於 2021-5-5 01:49 PM 發表

今年去唔到, 上限50人...
一早爆左..
我都想食番餐..
手上其他股票都係國內.. 得長建係香港開仲要係海逸!
逼到死,之前幾百人食佢餐lunch,淨係等lift去餐廳都等廿分鐘😂

引用:
原帖由 香港幼稚的希望 於 2021-5-5 11:20 AM 發表

我都係唔抽
不抽 too

山是山,水是水。
山非山,水非水。
山只山,水仍水。
提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]