• 瀏覽: 16,079
  • 回覆: 110
  • 追帖: 4
引用:
原帖由 fung123b 於 2021-3-21 09:19 AM 發表

玻璃心!快d鳩叫多幾聲!千其吾好停呀
同意,

黃C是否接受中央恢復港英政制?

事例1

70年代前港督由軍官出任,

最後一任港督人選都有將軍級候選人,

黃C接受中央彷效港英,

由中央軍委派將軍作行政長官嗎?

事例2

1995年以前立法會過半數議員由港督或其下級委任,

156年殖民管治中,

只有最後兩年有幾位議員由直選產生,

黃C是否接受中央彷效港英,

每156年中,只得兩年有地區直選議員?

事例3

港英上級的英國首相和王室並非直選產生,

黃C是否接受特區政府嘅上級,

即中央嘅國家主席恢復中國王室?

由習主蓆子孫輩做中國嘅威廉王子?

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
引用:
原帖由 水晶皇 於 2021-3-21 08:21 AM 發表

屌 你老母就係“武漢肺炎”
如果廹到中央乜都唔洗再傾,

唔洗再派人來港聽意見,

直接用翻港英果套政制,

黃C又會怪民主大倒退

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 fung123b 於 2021-3-20 04:37 PM 發表

你使乜同佢認真!佢都比老共搞到精神錯亂,你咪比d空間人,吾通叫幾聲~武漢肺炎平衡下都吾比咩?
仲武漢肺炎?out唔out呀,世衛都肯定英國變肺呀懵L🤭🤭🤭

回覆 引用 TOP

無面喇, 自己國家都做不到

【Now新聞台】新西蘭宣布,本月19日開啟與澳洲之間的旅遊氣泡。

新西蘭總理阿德恩表示,新冠疫情在當地已成功受控。衛生官員相信,病毒由澳洲傳入的風險低,雙向旅遊現時是安全的,因此將於4月19日開啟與鄰國澳洲之間的旅遊氣泡,往來兩國毋須隔離檢疫,旅客入境前14天的新冠病毒檢測結果必須是陰性,要乘搭特別航班抵埗。

阿德恩指,旅遊氣泡將有助振興經濟,在領先全球安全開放跨國旅遊之餘,會繼續遏制新冠病毒的策略。

早前澳洲已容許新西蘭人入境後毋須隔離,但新西蘭要求來自澳洲的旅客,到埗後隔離檢疫兩周。

引用:
原帖由 bbq323 於 2021-3-13 12:54 AM 發表

快D出多一千幾百個貼,二手純住買咗實升幾倍,唔買正傻仔
三年升倍幾⋯⋯

的確無你嘅中山公寓咁勁嘅

回覆 引用 TOP

打哂開番?

引用:
原帖由 神風999. 於 2021-4-7 04:49 PM 發表

打哂開番?
你落返黎未,師兄

引用:
原帖由 chwowaw21 於 2021-4-6 07:16 PM 發表

無面喇, 自己國家都做不到

【Now新聞台】新西蘭宣布,本月19日開啟與澳洲之間的旅遊氣泡。

新西蘭總理阿德恩表示,新冠疫情在當地已成功受控。衛生官員相信,病毒由澳洲傳入的風險低,雙向旅遊現時是安全的,因此將於4月19日開啟與鄰國澳洲之間的旅遊氣泡,往來兩國毋須隔離檢疫,旅客入境前14天的新冠病毒檢測結果必須是陰性,要乘搭特別航班抵埗。

阿德恩指,旅遊氣泡將有助振 ...
國內旅遊已正常番,只係香港人唔打針,所以唔預你玩囉😎

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 神風999. 於 2021-4-7 04:49 PM 發表

打哂開番?
今日話有居住證就可以免費打得,睇嚟過兩日去問下穩陣,有得免費梗係打😂我响肇慶呢期都係重點招呼城市。🤦🏻‍♂️

引用:
原帖由 今天小馬 於 2021-4-7 05:11 PM 發表

你落返黎未,師兄
未,就快番去

引用:
原帖由 袋中邊緣的高潮 於 2021-4-7 09:09 PM 發表

今日話有居住證就可以免費打得,睇嚟過兩日去問下穩陣,有得免費梗係打😂我响肇慶呢期都係重點招呼城市。🤦🏻‍♂️
打國藥定科興?

引用:
原帖由 神風999. 於 2021-4-8 07:10 AM 發表

未,就快番去
神風ching 你好! 上次你話去惠州睇完如何呀?
卓越D二手樓是否好貴?

引用:
原帖由 家無心 於 2021-4-8 11:03 AM 發表

神風ching 你好! 上次你話去惠州睇完如何呀?
卓越D二手樓是否好貴?
13-14000 左右 不過暫時末有咁多人住 其實可以其實惠州真係好多樓吉咗如果純投資等14號線開咗先考慮 末必咁人搬過嚟住 主要睇坪山啲公司會唔會多 如果坪山搞唔起 有排守 我只可以講保值
有啲升值潛力
唔係自住買惠州唔係咁好,如果打算收租 我會考慮買細房 大房先係租得二千 買細房抵啲

引用:
原帖由 神風999. 於 2021-4-8 11:16 AM 發表

13-14000 左右 不過暫時末有咁多人住 其實可以其實惠州真係好多樓吉咗如果純投資等14號線開咗先考慮 末必咁人搬過嚟住 主要睇坪山啲公司會唔會多 如果坪山搞唔起 有排守 我只可以講保值
有啲升值潛力
唔係自住買惠州唔係咁好,如果打算收租 我會考慮買細房 大房先係租得二千 買細房抵啲
收到, 謝謝
我都係買細單間投資, 不是自住, 所以問下, 不過唔知幾時先開關...

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 神風999. 於 2021-4-8 07:12 AM 發表

打國藥定科興?
未知,呢邊唔知有無得揀😂,其實打乜都無所謂,最緊要係有打,好似落左order 16號前必須要打,今日朋友圈全部都係排隊盛況。🤷🏻‍♂️

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]