• 瀏覽: 47,476
  • 回覆: 407
  • 追帖: 26
引用:
原帖由 scbossa 於 2021-3-10 05:53 AM 發表

買左神灣香海北岸,出便條馬路好似元朗青山公路。過咗關唔使半個鐘就到,比珠海平一半,比唐家灣平3/4
買咗神灣龍光玖譽山,做街坊大家齊齊食菠蘿🍍🤤😋

熱賣及精選
南朗上品 因為平D 近深中

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Iamabystander 於 2021-3-9 12:27 PM 發表

深廣珠東中惠江肇

量力而為
東有深圳 比珠更有升值能力吧

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 scbossa 於 2021-3-10 05:53 AM 發表

買左神灣香海北岸,出便條馬路好似元朗青山公路。過咗關唔使半個鐘就到,比珠海平一半,比唐家灣平3/4
睇過高德地圖,拱北去唔塞車要40分鐘,橫琴要37分鐘,另外行高速一程又要比10幾蚊過路費

引用:
原帖由 Iamabystander 於 2021-3-9 12:27 PM 發表

深廣珠東中惠江肇

量力而為
正確排序!!!這才是理性推薦
加一個

深廣佛珠東中惠江肇

其實佛山有些區域很靠近廣州南站,回香港九龍一樣方便,還有廣州南沙可以單獨拿出來討論

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 小外星人 於 2021-3-9 02:05 PM 發表

如果香港去石岐、如果正常通關的話、怎樣去快些
睇出發地點,有船,有高鐵,有深圳灣過關,有港珠澳大橋,船系中環,直接到中山港,深圳灣走高速,或者自己有車停系深圳灣,過關后自己開車回家,高鐵就是九龍到廣州南站轉到中山的廣珠城軌,港珠澳大橋就不用我講了

所以好睇你香港出發的地點

買左西區棕櫚彩虹、系中山市中醫院對面、吾知道果度乜野環境、旺吾旺、返香港怎樣返、請各位師兄多多指教!

引用:
原帖由 半夜花色美媚 於 2021-3-10 08:34 AM 發表

睇過高德地圖,拱北去唔塞車要40分鐘,橫琴要37分鐘,另外行高速一程又要比10幾蚊過路費
行條新高速廿五分鈡到。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 最後一根稻草 於 2021-3-10 07:26 AM 發表

買咗神灣龍光玖譽山,做街坊大家齊齊食菠蘿🍍🤤😋
等到開關啦,可以一齊遊中山

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 nikonlee 於 2021-3-10 08:41 AM 發表

睇出發地點,有船,有高鐵,有深圳灣過關,有港珠澳大橋,船系中環,直接到中山港,深圳灣走高速,或者自己有車停系深圳灣,過關后自己開車回家,高鐵就是九龍到廣州南站轉到中山的廣珠城軌,港珠澳大橋就不用我講了

所以好睇你香港出發的地點
c兄,有船由中環去中山港咩?

引用:
原帖由 山下緊慎的樓奴 於 2021-3-9 11:14 AM 發表

點解選擇中山,而唔是珠海?
珠海!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 山下緊慎的樓奴 於 2021-3-9 11:14 AM 發表

點解選擇中山,而唔是珠海?
銆爵山,四年半前買,現在中山住了三年

引用:
原帖由 zero1022 於 2021-3-10 01:47 PM 發表

c兄,有船由中環去中山港咩?
中港城

引用:
原帖由 東風導彈 於 2021-3-10 02:01 PM 發表

銆爵山,四年半前買,現在中山住了三年
中山好住嗎?起居飲食如何?中山人好相處嗎?考慮移居中山,謝謝!

引用:
原帖由 海邊回收的才藝 於 2021-3-10 02:14 PM 發表

中山好住嗎?起居飲食如何?中山人好相處嗎?考慮移居中山,謝謝!
住其實真係幾好住嘅,唯一唔滿意嘅就係中山比較多湖南人,可能我自己唔係咁鍾意湖南人。飲食起居我覺得基本上同香港分別唔大反而我會覺得香港好落後因為呢度全部都唔需要帶現金出街。

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]