• 瀏覽: 90,765
  • 回覆: 117
  • 追帖: 79
本主題由 晴朗之子 於 2021-3-30 05:28 PM 移動
亞太地區暫時普遍下跌

這個世界沒有膠神,生活變得沒有快樂。
熱賣及精選
引用:
原帖由 newlife729 於 2021-5-11 09:49 AM 發表

港股死得
你賣曬港股未?

引用:
原帖由 CHINACLUB 於 2021-5-11 11:04 AM 發表

好在昨天將恆指轉曬保守
各位努力啦
你昨天又唔提我
我仲有5%貨呀!

引用:
原帖由 領遵班子 於 2021-5-6 04:17 PM 發表

等待各MPF服務商的2021年第一季fund fact sheets.

睇睇基金主要結構!!
宏利出了
https://www.manulife.com.hk/cont ... fund-fact-sheet.pdf

歐洲暫時平均跌 1.8%

引用:
原帖由 消失了的名字 於 2021-5-11 03:51 PM 發表

其實我都仲係好唔明2800 ETF個賣買
唔明咩野

ETF個價是買賣雙方你情我願
有機會未必理性

所以會產生折扣(低水)或溢價(低水)

引用:
原帖由 消失了的名字 於 2021-5-11 04:06 PM 發表

如果好似MPF甘玩短炒大手買賣
但會唔會同普通股票甘有機會無人放或接貨呢?
你要留意隻ETF平均每日成交量

2800或恆指成份股 基本上唔會無人放或接貨呢

引用:
原帖由 消失了的名字 於 2021-5-11 04:06 PM 發表

如果好似MPF甘玩短炒大手買賣
MPF你放或買幾多佢都一定會畀你
但2800ETF會唔會同普通股票甘有機會無人放或接貨呢?
2800 ETF 今天成交金額約60億

引用:
原帖由 消失了的名字 於 2021-5-11 04:42 PM 發表

簡單算過下數如果賣買得果幾千股升果1-2%根本無肉食
但如果一次幾萬股又唔知有無人接貨
2800 ETF 今天成交金額約60億

假設 你一次10萬股 (約 281萬) 只佔盈富基金今天成交金額的0.047%

引用:
原帖由 領遵班子 於 2021-5-4 09:08 PM 發表

Invest...g 咩事

再睇番

引用:
原帖由 sing_tim 於 2021-5-12 04:00 PM 發表

21/5/12 恆指 轉 保守
賺少少
都唔少啦
1天估計有 0.7% ~ 0.8% 即每M有7000~8000 利潤都唔錯啦

引用:
原帖由 newlife729 於 2021-5-12 12:11 PM 發表

尋日all in 恆指既人唔知有無機會偷到雞呢?
去曬數錢了

引用:
原帖由 好友淡定 於 2021-5-16 12:43 PM 發表

馬體會3.75超值博, 左看右看巴塞怎會1.48倍, 快買!

西甲冠軍目前馬會賠率:
巴塞(76分)        1.48倍
馬體會(80分)       3.75倍
皇馬(78分)        6.00倍

剩下比賽:
巴塞Vs切爾達            
馬體會Vs奧沙辛拿  
畢爾包Vs皇馬         
皇蘇Vs華拉度列
貝迪斯Vs侯爾斯卡

伊 ...
你這個賠率 暫停受注!

到受注時 就不是這賠率

附件

Screenshot_20210516-140212~2.png(292.77 KB)

2021-5-16 02:06 PM

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]