• 瀏覽: 89,180
  • 回覆: 788
  • 追帖: 80
本主題由 晴朗之子 於 2021-3-30 05:28 PM 移動
今日國家隊入貨

熱賣及精選
引用:
原帖由 風雅頌 於 9-3-2021 11:39 AM 發表

今日國家隊入貨
點樣知道國家隊入貨呢?

引用:
原帖由 borabora 於 2021-3-9 11:42 AM 發表

點樣知道國家隊入貨呢?
新聞講

這個世界沒有膠神,生活變得沒有快樂。
引用:
原帖由 borabora 於 2021-3-9 11:42 AM 發表

點樣知道國家隊入貨呢?
傳國家隊入市穩定A股 港股止跌回升

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/fina ... 0309_00842_001.html

引用:
原帖由 hktung 於 2021-3-9 11:27 AM 發表

尋日轉得靚,100%轉入大中華
我都係有大中華股票基金喎跌到仆街喎

引用:
原帖由 風雅頌 於 2021-3-9 11:50 AM 發表

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/finance/20210309/bkn-20210309105500037-0309_00842_001.html
早知今日先派貨比國家隊啦

thanks 2位師兄

即係有機會股市上升?

引用:
原帖由 borabora 於 2021-3-9 11:54 AM 發表

thanks 2位師兄

即係有機會股市上升?
國家隊依個位先出手要小心

引用:
原帖由 領遵班子 於 9-3-2021 11:58 AM 發表

國家隊依個位先出手要小心
即係今日升市,反而要走少少避險😱

引用:
原帖由 borabora 於 2021-3-9 12:02 PM 發表

即係今日升市,反而要走少少避險😱
正常都要收割韭菜

引用:
原帖由 風雅頌 於 9/3/2021 11:50 AM 發表

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/finance/20210309/bkn-20210309105500037-0309_00842_001.html
就係最怕呢啲時候,國家隊突然入市。
每次一出手,都會搞亂整個周期性調整。
所以除非有內幕消息,隨便買都有機會贏錢。
不過,呢個期間入市,擔心有機會今個星期又會大上大落。

係咪等跌下先再入番恆指基金好D? 

[fly]努力努力[/fly]
引用:
原帖由 Mer哥 於 2021-3-9 08:20 AM 發表

尋日尾post有師兄講香港科技股指數基金🤔,我估遲下mpf可能會有埋
如果有左之後就可以恆指,港股,科指輪流炒淨玩香港都好唔得閒

引用:
原帖由 華爾茲 於 2021-3-9 10:06 AM 發表

你係頗高位置買,早前已提過現位才止蝕係太遲。
而且ATMX全面受沽,損失絕對會>-10%。
除非認為後市有更大嘅跌幅空間,博佢唔會咁快反彈,否則忍痛會較為合適,

昨日跌勢顯著,高低波幅有近1,000點。
跟隨內地股市、外圍ADR由升轉跌。
由於跌穿50天線後,仍向下跌多4XX點,情況並不樂觀。
若美股借勢回調,跌勢有機會持續。

若上述情況發生,最壞情況係雙雙(HSI、S& ...
謝C兄詳盡分析🙏
咁如有小量大中華, 在此時是否一動不如一靜呢? thx

引用:
原帖由 領遵班子 於 2021-3-9 11:54 AM 發表

早知今日先派貨比國家隊啦
我都早左一日閃

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]