• 瀏覽: 53,034
  • 回覆: 413
  • 追帖: 72
本主題由 晴朗之子 於 2021-3-30 05:28 PM 移動
引用:
原帖由 高中生1 於 2021-3-31 10:28 AM 發表

見到 28797, 做了ABC 50% 對沖!
28700 水平, 做多 30% 對沖!
28600 水平, 做埋 餘下 20%對沖!  
61.8% 完成, 只講理論, 也要實際!
有些少港股的話, 你可以 28797 對沖, 當理論遊戲咁玩。

昨天已抽走妹妹
呆誠: 5中證  5亞洲 (T+2, 3rd day)
暈利: 10盈富

港股MPF做對沖, 見到 28797, 等同去到 28797,
今日個勢, 耳熟能詳!
贏cash OK , 120% covered !  

勇而不茅
淨飲雙計。
鳩up 三計!
熱賣及精選
引用:
原帖由 高中生1 於 2021-3-31 10:44 AM 發表

61.8% 完成, 只講理論, 也要實際!
有些少港股的話, 你可以 28797 對沖, 當理論遊戲咁玩。

昨天已抽走妹妹
呆誠: 5中證  5亞洲 (T+2, 3rd day)
暈利: 10盈富

港股MPF做對沖, 見到 28797, 等同去到 28797,
今日個勢, 耳熟能詳!
贏cash OK , 120% covered !  :smi ...
昨日所述 ,正向 (28797) 方向製造 61.8%反彈 touch point.
Day-open 28802  當算
https://finance.discuss.com.hk/v ... p;extra=&page=1

touch point 做D咩?
09:34-09:38  28753 28758  做對沖
今日touch 28802, 完成 61.8%反彈, 理論上, day-close cut 對沖, 好散水那!

好友淡定
淡友好定

回覆 引用 TOP

聽日開始長跌?

引用:
原帖由 newlife729 於 2021-3-31 02:30 PM 發表

聽日開始長跌?
非也!
走出左61.8%反彈 理論軌道, 加上假期
cut 對沖, 食食糖啊!

好友淡定
淡友好定
該撈果時,走去保本
山腰果時,走去高追
山頂回落,走去strong hold
依果帖入面,一堆MPF奇葩怪人

引用:
原帖由 qwerty123456789 於 2021-3-31 04:14 PM 發表

該撈果時,走去保本
山腰果時,走去高追
閣下應該係隱世高人,現市況有乜高見,求教

回覆 引用 TOP

琴日轉左一半中國股票基金 今日好在反彈

回覆 引用 TOP

繼續坐艇中

彩虹憍再會, 延續未完情
領養請在面書搜尋Olausen Lisa

回覆 引用 TOP

我哋d新仔乜都唔識,仲學緊野,好多時都走寶,好似今日咁。諗唔到長假期得一日都大升

回覆 引用 TOP

通常長假期後第一日咩景況

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 qwerty123456789 於 2021-3-31 04:14 PM 發表

該撈果時,走去保本
山腰果時,走去高追
高人先生今日有乜高見……睇你應該好有料

引用:

該撈果時,走去保本
山腰果時,走去高追
什麼人都有!你講乜都有人中㗎啦!
都係嗰句!沒有一個人可代表一個整體

引用:
原帖由 Mer哥 於 2021-4-1 03:14 PM 發表

高人先生今日有乜高見……睇你應該好有料
今日緊係取消account拿錢走啦

愚人節快樂

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 CHINACLUB 於 2021-4-1 04:53 PM 發表

什麼人都有!你講乜都有人中㗎啦!
都係嗰句!沒有一個人可代表一個整體
條友笠左水,睇唔過眼呢d旦散認屎認屁扮高深

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 好友淡定 於 2021-3-31 04:08 PM 發表

非也!
走出左61.8%反彈 理論軌道, 加上假期
cut 對沖, 食食糖啊!
長假要休息, 不准討論!

好友淡定
淡友好定
提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]