• 瀏覽: 6,717
  • 回覆: 75
https://hk.appledaily.com/financ ... 35F3VHQ76F2RGN2PQI/
來自內地的譚先生,現居於維港滙毗鄰居屋凱樂苑,他認為項目開價較貴,但勝在景觀靚,故預算以1,000萬元內購入兩房作換樓。譚先生續指,香港仍有一定住屋需求,相信未來樓價持續穩健,即使政治前景未明朗,始終認為「香港唔會沉」,指自己都是由大陸落來。

真係好慘
香港人為咗公義吾買香港樓
E+得番大陸新移民肯買
香港d樓前景會係點?

熱賣及精選
引用:
原帖由 highbury64 於 2021-3-7 05:48 PM 發表

https://hk.appledaily.com/finance/20210307/H7WZ4VPO35F3VHQ76F2RGN2PQI/
來自內地的譚先生,現居於維港滙毗鄰居屋凱樂苑,他認為項目開價較貴,但勝在景觀靚,故預算以1,000萬元內購入兩房作換樓。譚先生續指,香港仍有一定住屋需求,相信未來樓價持續穩健,即使政治前景未明朗,始終認為「香港唔會沉」,指自己都是由大陸落來。

...
https://ps.hket.com/article/2894624/維港滙收票理想  加推108伙應市?mtc=

維港滙收票理想  加推108伙應他又指

項目3日累錄接近10,000人次參觀,預計今日登記人數可突破1000人。由於項目定價吸引,睇樓氣氛相當好,當中3成客來自香港區,5成源自九龍區,2成則來自新界,並以荃灣為主。另外,項目錄逾1成客人想購入多於1個單位,及專業人士,反映他們對西九龍發展有信心。

大陸人來自香港、九龍、新界,係咪無訂企啦。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 highbury64 於 2021-3-7 05:48 PM 發表

https://hk.appledaily.com/finance/20210307/H7WZ4VPO35F3VHQ76F2RGN2PQI/

...
點解佢有咁多錢?凱樂苑才剛入伙, 現在又有千萬買私樓...

新界客 大部分來自荃灣區 唔知有幾多師兄同我一樣有入飛🤫

引用:
原帖由 你好我好大家好 於 2021-3-7 06:07 PM 發表

點解佢有咁多錢?凱樂苑才剛入伙, 現在又有千萬買私樓...
內地人 好多人好有錢 佢地最鐘意買樓 深圳無得炒 呢獲仲唔重錘香港 通左關之後不得了

引用:
原帖由 ik2mljsuperstar 於 2021-3-7 06:13 PM 發表

內地人 好多人好有錢  佢地最鐘意買樓 深圳無得炒 呢獲就唔重錘香港 通左關之後不得了
昨文別太認真,咁有$就一早直接買左私樓喇,屎忽痕咩又居屋個幾年又走

引用:
原帖由 ik2mljsuperstar 於 2021-3-7 06:13 PM 發表

內地人 好多人好有錢 佢地最鐘意買樓 深圳無得炒 呢獲仲唔重錘香港 通左關之後不得了
呢位新移民嚟咗香港幾耐,咁快買到居屋?

引用:
原帖由 你好我好大家好 於 2021-3-7 06:16 PM 發表

用新移民sell只是綽頭,意思可能指"香港很多人想走,但同時仍然有很多人想來,佢地又有需求"

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 你好我好大家好 於 2021-3-7 06:16 PM 發表

起碼要7年吧 居屋要永久居民先買到吧? 但佢住居屋姐 唔一定佢自己名啦。

引用:
原帖由 最緊要有米2 於 2021-3-7 06:14 PM 發表

昨文別太認真,咁有$就一早直接買左私樓喇,屎忽痕咩又居屋個幾年又走
佢住緊 可能唔係佢名呢

引用:
原帖由 ik2mljsuperstar 於 2021-3-7 06:18 PM 發表

起碼要7年吧 居屋要永久居民先買到吧? 但佢住居屋姐 唔一定佢自己名啦。
篇文吾知真定假,不過話係"換貨",同埋似係想強調"新移民"

好快會升到2000萬,快D買。

引用:
原帖由 最緊要有米2 於 2021-3-7 06:20 PM 發表

篇文吾知真定假,不過話係"換貨",同埋似係想強調"新移民"
開賣日 就知龍與鳳。GV 首批 呢個價 係低水既 我唔係西九人都登記抽 試下運氣啦。  
呢個位唔係叫絕對世界盤 但市區(非垃圾東九龍)維港海景,近雙線鐵路  絕對有佢既價值。

說好的冇內地資金入黎買樓呢?

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]