• 瀏覽: 3,070
  • 回覆: 72
熱賣及精選
引用:
原帖由 c7wc2018 於 2021-3-8 09:38 AM 發表

買樓買邊度,生幾多個小朋友,依D重大事情,應該結婚前就有共識,我結婚前,就買定樓先,佢也份有做決定
有商量好吖, 本來話,先住父母嗰度,一齊儲錢,之後再買囉, 都商量好可以買平啲先, 但係生咗之後,就變了,想即刻有私人空間,想買貴啲,買好啲嘅校網區

引用:
原帖由 行又返返 於 2021-3-8 10:20 AM 發表

同你父母住?
係呀同男的父母住呀, 因為佢父母個度仲細

其實識到邊個生活過成點, 好看能力際遇和性格的, 過去了的便過去了,以前未試過結氛, 便想試, 試過了便知箇中滋味和要面對的事情, 現在又單身了, 亦已有仔女了, 也有住有工作...如果真的決定吾再結, 只系拍拖拍拖, 會吾會算做得啱定錯? 希望有多些意見, 有錯? 沒有錯? 好? 還是不好呢? 謝謝意見

引用:
原帖由 海島珍惜黑頭 於 2021-3-8 10:22 AM 發表

有商量好吖, 本來話,先住父母嗰度,一齊儲錢,之後再買囉, 都商量好可以買平啲先, 但係生咗之後,就變了,想即刻有私人空間,想買貴啲,買好啲嘅校網區
可以租住先 慳d洗 話唔定幾年後樓價愈來愈平

而家變返單親爸, 吾買了, 住父母居屋, 早年已幫手供完, 所以現在比幾千家用已包晒生活所需, 其他的是個人使費, 剛剛便去了starbuck吃了乳酪, 喝支lemonade, 現在接個女放學, 做元功課温完書....就去接女朋收工拍拖吃晚飯直落....

引用:
原帖由 海島珍惜黑頭 於 2021-3-7 10:32 AM 發表

間屋都夠住的,父母一間房, 仔女一間房, 我自己就在閣仔間左間房, 再娶都勉強可以一齊住的, 吾使租樓住
白黐
住籠屋?

引用:
原帖由 海島珍惜黑頭 於 2021-3-7 10:32 AM 發表

間屋都夠住的,父母一間房, 仔女一間房, 我自己就在閣仔間左間房, 再娶都勉強可以一齊住的, 吾使租樓住
嘩!你間咩居屋?咁多人住仲可以間個閣仔比你結婚住?真犀利!只怕你女友唔肯

本身2房, 在聽個度加個閣仔甘, 揾裝修師傳簡單整下就得了

吾肯結就拍拖囉

剛剛吃完午飯, 沖左壺花茶飲下, 跟住訓15分鐘午睡, 再準備出街

主要系之前有大假未放, 而家要放埋的假, 平時吾系咁樣的

各位晚上好

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]