• 瀏覽: 26,208
  • 回覆: 169
  • 追帖: 9
引用:
原帖由 春天一留言 於 2021-3-5 04:07 PM 發表

賑面上輸200萬😅😅
有錢人👍

熱賣及精選
賬面無咗8%左右。最傷係京東健康

本: $3,200,00
最高(一個月前): $4,900,000
而家: $4,250,000

玩期權沽

引用:
原帖由 eric827100 於 2021-3-5 04:38 PM 發表

神人

引用:
原帖由 eric827100 於 2021-3-5 04:38 PM 發表

我係極保守投資者:
唔買大上大落股份 700 3690 京東呢D都唔啱我
而家有13隻, 大部份只買不賣:
極低位入
9988 $172
3888 $32
9926 $24
388 $280
1177 $11
2318 $89
1810 $13
981 $18
6185 $22
............

引用:
原帖由 樣衰AMY 於 2021-3-5 03:39 PM 發表

以前可以參考恆指pe,但現今恆指加入了好多沒盈利或pe幾百幾千的所謂新經濟股,而del了好多穩定盈利和派息的實力股,所以恆指pe己沒參考價值,而2800將來都可能派極低息了!_
你都講得啱嘅, 嗰個月供成,係咁叫人買2800長遠坐貨, 但係因為而家加咗好多估唔到值嘅公司, 2800嘅穩定性降低咗,所以買2800長坐我都有啲猶疑, 都唔知買乜嘢做退休好! 其實恆指會越嚟越加多大陸公司,仲要係估唔到值, 其實買2800個風險同波動會越嚟越大, 其實嗰個月供成已經out。

引用:
原帖由 64820298 於 2021-3-5 04:30 PM 發表

有錢人👍
係200萬越南盾😅

冇輸冇嬴,因為冇貨😆

眼光決定將來
差不多100,000。上年疫情都未回本。唉

要努力啊!
-------------------------------------------------------------------------
子日:「無欲速,無見小利;欲速則不達,見小利則大事不成。」
輸左部份贏果啲

美團338隔夜牛被宰了。輸9千

帳面輸70萬, 本金200萬

四位數字: 15xxx 一安士金/ 一注17xxx 一兩黃金

楊丞琳.雨愛x林依晨.孤單北半球
灣仔地鐵站 <紅頂特快>荃灣福來村
    銅鑼灣                              葵興芳
    直通車                           荃灣千色店
提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]