• 瀏覽: 14,580
  • 回覆: 141
  • 追帖: 5
引用:
原帖由 股神出現 於 2021-3-4 09:06 PM 發表

因為書入面無講:
人為因素,干擾市場
市場=賭場
跟書玩法 ,個個變李+x
馬場都好能多干擾,
師兄果句好勁,跟書玩,個個讀死書早就發達.

熱賣及精選
引用:
原帖由 razerx 於 2021-3-4 08:06 PM 發表

有乜理由,全球疫症,股市反而破頂
全球打疫苗,股市反而勁插?
老美QE, 聯儲局入美債出現金比銀行
美債息應該跌,點解反而債息升?
點解D經濟學書講既野同現實相反?
讀書真係冇用
乜做咗咁耐你都唔知D教師做乜?
講明教書、教書,
唔輸都教到你輸!

xyz_666
引用:
原帖由 razerx 於 2021-3-4 08:06 PM 發表

讀書真係冇用
試吓讀三國志仲有用

引用:
原帖由 哪singh 於 2021-3-4 10:02 PM 發表

試吓讀三國志仲有用
孫子兵法

引用:

讀書真係冇用
你一係讀死書,一係吾讀書。

引用:

讀書真係冇用
去賭場賭錢,讀書有用架咩!

引用:
原帖由 singsings 於 2021-3-4 09:32 PM 發表

男子漢龍虎豹老爺車呢D舊經濟古代書
嘩?吊你,你幾大呀?老爺車咁經典嘅教科書都識,九淺一深都係佢教。🥰🥰🥰🥰🥰

everthing happen must be a reason.
引用:

讀書真係冇用
曹仁超名句:  有智慧不如趁勢

引用:

讀書真係冇用
睇書無用識得寫劇本未有用囉

引用:
原帖由 買大陸股等數錢 於 2021-3-4 10:04 PM 發表

孫子兵法
九陽神功,九陰真經
無分先後

因為印出黎D尾甘多到墨水都乾唔切

引用:

讀書真係冇用
燒埋個腦,留係度你都冇用架啦,如果書本既係正確,你望下世界首富,點解冇一個係大學教授?

真係唔話得老人家話你地d後生仔讀屎片

引用:

讀書真係冇用
阿當史密斯咪解左比你聽冇形的爪囉。

咁嘅現象都比你發現,咁你命名為: razerx現象囉。

你讀書冇教你雙重標準咩?

🤣🤣🤣🤣🤣👏👏👏🤣🤣🤣👏👏🤣

全部對著幹就得,數$數到傻

如果炒股咁勁,仲出咩書教人,一來又浪費自己時間,二來教完人,個個都用你套方法搵錢,莊家仲唔第一時間改規則咩,所以好多白手興家既人都係讀書少

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]