• 瀏覽: 14,567
  • 回覆: 141
  • 追帖: 5
引用:
原帖由 香港樓奴 於 2021-3-4 08:11 PM 發表

你有乜經濟書?
男子漢龍虎豹老爺車呢D舊經濟古代書

熱賣及精選
我讀過投資班, 不過係廢既

燒書?贏呀!正呀!贏正

引用:
原帖由 razerx 於 2021-3-4 08:06 PM 發表

有乜理由,全球疫症,股市反而破頂
全球打疫苗,股市反而勁插?
老美QE, 聯儲局入美債出現金比銀行
美債息應該跌,點解反而債息升?
點解D經濟學書講既野同現實相反?
讀書真係冇用
讀書就可以預測未來?咁周街都係先知啦
書本學到只係門面基本嘢ABC。參透世事,要靠洞察力,去睇清楚世界點運作、羣眾心理等等。

君看雙眼色, 不語似無愁
引用:
原帖由 razerx 於 2021-3-4 08:06 PM 發表

讀書真係冇用
股市係人為嘅產物,只要錢夠多或口夠大就可以隨意控制升跌。
近排隻Game Stop就係一個好教材。

引用:

讀書真係冇用
書係死, 人係生.

引用:

讀書真係冇用
邊本經濟學書同你預測股市走勢?
抵你輸一世

引用:
原帖由 丁常唔多旺 於 2021-3-4 09:37 PM 發表

股市係人為嘅產物,只要錢夠多或口夠大就可以隨意控制升跌。
近排隻Game Stop就係一個好教材。
禾以美國股神為明燈,掃sqqq,沽空大麻股,已矛懸念

引用:

讀書真係冇用
去年買石油要倒貼你吾系吾知呀華

引用:
原帖由 razerx 於 2021-3-4 20:06 發表

讀書真係冇用
讀輸有用!!!!佢發左達啦,要出書教你?真係咁好??係咁好本書就唔洗錢啦

點會冇用 睇經濟書時用相反角度去用咪得囉 睇時記得由後面睇番前面

常人醉心的理想   於我絕未欣賞,
常人愛的是俗色脂粉   卻非我心景仰.
引用:

讀書真係冇用
陶冬接受鳳凰衛視訪問時表示: 現在的經濟模式, 係懲罰嗰啲儲蓄的人

叻仔

引用:

讀書真係冇用
你讀錯書啫, 期權 係邊個發明架,係拎諾貝爾獎果位 幾有名望 做到咁有象徵性 所以啲人永遠都會 相信 別人恐懼 我貪濫 。

最後又係強角 造市~

你見次次有人反 個位都拎 諾貝爾和平獎/文藝獎。個人走左先黎拎獎,攞景定振興。

無所謂 架真理,只有強權。

人生就是一場大整蠱,你想要的時候四處找也找不到,找十年也找不到,唔需要個陣隨手可得,你話人生係咪一場鬧劇。

黃色不是你的專利
提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]