• 瀏覽: 11,906
  • 回覆: 6
  • 追帖: 2
點解有標題無內容都出到貼?

你要多謝你的敵人!
他使你更強,更能忍耐
處事更精密,更識得關心別人
更了解自已,更不再犯錯!
熱賣及精選
引用:
原帖由 johnlam12388 於 2021-3-4 05:00 PM 發表

衰完十年之後?

再衰十年🤣🤣🤣

香港方方面面都不如深圳上海!
有志之士 早啲北上👊💪💪💪

香港人大灣區如魚得水:https://youtu.be/ic3ngktn8TA

你D卜街,唱衰香港,叫人炒深圳樓,睇你幾時破產,
深圳政府一來就值接打七折,你幾層爛樓即時負資產啦!,
出年再跌二成就可以成功著草架啦,等睇好戲

你要多謝你的敵人!
他使你更強,更能忍耐
引用:
原帖由 c7wc2018 於 2021-3-5 08:26 AM 發表

7折賣樓之後,深圳今年有無跌價?

如果真系打個5折,我都有興趣去買
咪傻啦,深圳而家打個七折都千幾萬,點解用千幾萬買大陸樓?
大陸樓在我眼中,幾十萬貨仔玩下就可以!地大無限起,人民收入低,你去炒啦!
你估香港呀,用幾千億填塊地都難,幾十萬人排隊抽幾百萬既居屋,呢D就係真綱需真市場價值啦!

你要多謝你的敵人!
他使你更強,更能忍耐
香港人,搵到錢既,個個都有料,真係供得起千萬樓
大陸人十個九個都係炒,叫佢打工搵唔搵到幾皮一個月?
咁而家覺得港樓係泡沬定深圳係泡沫?
大陸地多無限起,香港係味?
咁而家覺得港樓有將來定深圳有將來?

你要多謝你的敵人!
他使你更強,更能忍耐
引用:
原帖由 叫我馬神 於 2021-3-5 12:28 PM 發表

你講啲咁嘅野證明你不懂國情!我的意見完全相反!香港才是靠炒好無?深圳淨一個華為已經養起幾多人?記住這是個高科技實業集團,不上市不融資的經濟實體!香港有嗎?再加上騰訊、比亞迪、和其他駐紮的分公司,莫講香港,任何一個世界城市都無得揮!再過幾年,中國金融市場再開放小小,一個深圳已經可以pk一個國家!大家做好準備,通關過來看看。
你自己心照啦,你問問深圳有幾多人係供樓先啦,有錢炒樓就多
泡沬一爆,D樓大跌,銀行收樓拍賣
因為大陸人九成都係幾千蚊收入
月供萬幾蚊~說笑好了

你要多謝你的敵人!
他使你更強,更能忍耐
引用:
原帖由 叫我馬神 於 2021-3-5 12:28 PM 發表

你講啲咁嘅野證明你不懂國情!我的意見完全相反!香港才是靠炒好無?深圳淨一個華為已經養起幾多人?記住這是個高科技實業集團,不上市不融資的經濟實體!香港有嗎?再加上騰訊、比亞迪、和其他駐紮的分公司,莫講香港,任何一個世界城市都無得揮!再過幾年,中國金融市場再開放小小,一個深圳已經可以pk一個國家!大家做好準備,通關過來看看。
你點吹都無用,深圳幾千萬人,幾間大企業請到幾多個,請到既又有幾多個係幾萬蚊月薪?
香港,洗碗,看更都萬幾兩萬,做水喉電燈日薪千五,都未數到醫生律師,工程師,月入十幾萬!
香港業主係真有實力個個月供樓,
大陸人炒樓,炒石頭,炒茶葉,炒矛台就得,去打份工個個月拿萬幾出來供樓,算了吧!
所以我成日話,大陸樓幾十萬唔怕買,幾千萬不要同我講笑,
你睇睇大陸樓的租值就知,千幾蚊租千尺樓仲要包全屋家電,你咪用千幾萬買層租比人囉!

你要多謝你的敵人!
他使你更強,更能忍耐
點吹都無用,深圳千幾萬人,幾間大企業請到幾多個,請到既又有幾多個係幾萬蚊月薪?
香港,洗碗,看更都萬幾兩萬,做水喉電燈日薪千五,都未數到醫生律師,工程師,月入十幾萬!
香港業主係真有實力個個月供樓,
大陸人炒樓,炒石頭,炒茶葉,炒矛台就得,去打份工個個月拿萬幾出來供樓,算了吧!
所以我成日話,大陸樓幾十萬唔怕買,幾千萬不要同我講笑,
你睇睇大陸樓的租值就知,千幾蚊租千尺樓仲要包全屋家電,你咪用千幾萬買層租比人囉!

你要多謝你的敵人!
他使你更強,更能忍耐
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]