• 瀏覽: 11,903
  • 回覆: 148
  • 追帖: 2
引用:
原帖由 johnlam12388 於 2021-3-4 05:00 PM 發表

衰完十年之後?

再衰十年🤣🤣🤣

香港方方面面都不如深圳上海!
有志之士 早啲北上👊💪💪💪

香港人大灣區如魚得水:https://youtu.be/ic3ngktn8TA

D人唔明白, 香港人口正在減少中. 內地亦是. 特別係密度高的城市, 人口減少越嚴重, 而且這過程更是不可逆的.

熱賣及精選
引用:
原帖由 c7wc2018 於 2021-3-5 12:03 PM 發表

2600幾,只是個小數目
明山大嶼成萬億
兄弟,一個係正式公布啟動項目!另一個是在吹水,我敢說明日大愚只是聲東擊西而已。最終就是發展新界北,與深圳連成一線。

同意香港樓市會衰退,升的比人少已經系輸。過去好多年,國內北上廣深10年升5-6倍,香港可能2-3倍。未來香港可能一年升10%,國內繼續高增速,遲早深圳郊區都貴過香港市區。

引用:
原帖由 bbq323 於 2021-3-5 11:58 AM 發表

香港人,搵到錢既,個個都有料,真係供得起千萬樓
大陸人十個九個都係炒,叫佢打工搵唔搵到幾皮一個月?
咁而家覺得港樓係泡沬定深圳係泡沫?
大陸地多無限起,香港係味?
咁而家覺得港樓有將來定深圳有將來?
你講啲咁嘅野證明你不懂國情!我的意見完全相反!香港才是靠炒好無?深圳淨一個華為已經養起幾多人?記住這是個高科技實業集團,不上市不融資的經濟實體!香港有嗎?再加上騰訊、比亞迪、和其他駐紮的分公司,莫講香港,任何一個世界城市都無得揮!再過幾年,中國金融市場再開放小小,一個深圳已經可以pk一個國家!大家做好準備,通關過來看看。

引用:
原帖由 子時會科技 於 2021-3-5 12:25 PM 發表

同意香港樓市會衰退,升的比人少已經系輸。過去好多年,國內北上廣深10年升5-6倍,香港可能2-3倍。未來香港可能一年升10%,國內繼續高增速,遲早深圳郊區都貴過香港市區。
同意一點,香港樓始終會升,但幅度無深圳咁多。

引用:
原帖由 briancccc 於 2021-3-5 12:30 PM 發表

同意一點,香港樓始終會升,但幅度無深圳咁多。
全世界印銀紙,美國肺炎已經世界第一,但系最近美國樓價都系狂升。點解?全世界都知道美金越來越多,越來越唔值錢,連1%回報葛美債都要去搶,除左買樓仲有乜系保值?Tesla泡沫越來越大,仲有幾多人敢all in.

引用:
原帖由 johnlam12388 於 4/3/2021 17:14 發表

離開事非之地

為自己的前途打拼!!

林哥,求帶上

引用:
原帖由 叫我馬神 於 2021-3-5 12:28 PM 發表

你講啲咁嘅野證明你不懂國情!我的意見完全相反!香港才是靠炒好無?深圳淨一個華為已經養起幾多人?記住這是個高科技實業集團,不上市不融資的經濟實體!香港有嗎?再加上騰訊、比亞迪、和其他駐紮的分公司,莫講香港,任何一個世界城市都無得揮!再過幾年,中國金融市場再開放小小,一個深圳已經可以pk一個國家!大家做好準備,通關過來看看。
你自己心照啦,你問問深圳有幾多人係供樓先啦,有錢炒樓就多
泡沬一爆,D樓大跌,銀行收樓拍賣
因為大陸人九成都係幾千蚊收入
月供萬幾蚊~說笑好了

你要多謝你的敵人!
他使你更強,更能忍耐
處事更精密,更識得關心別人
更了解自已,更不再犯錯!
引用:
原帖由 ESMPPPPPP 於 2021-3-5 12:00 PM 發表

我冇吹水!
我esmp喺波版都老是常出現(貼真飛)
我諗近呢一兩年...我都應該輸咗有廿幾三十個。

可能我真係冇呢啲命水
講真我而家真係冇再賭波買股
以前我會報細數留返啲私己錢俾自己多啲娛樂
而家我通常都上繳晒俾我老虎算...(只係留返啲飲酒錢)

起碼感覺佢會用啲錢擺喺個仔擺喺屋企度
覺得自己冇咁浪費囉。。
不要逆天而行. 有地主命夠

引用:
原帖由 c7wc2018 於 2021-3-5 08:41 AM 發表

已有自住樓,不過唔敢買多層,依家買多層只能做4成按揭,波叔又預告出年會加非自住差餉。。。
講真就算加非自住差餉加得幾多錢啊?

引用:
原帖由 johnlam12388 於 4-3-2021 05:00 PM 發表

衰完十年之後?

再衰十年🤣🤣🤣

香港方方面面都不如深圳上海!
有志之士 早啲北上👊💪💪💪

香港人大灣區如魚得水:https://youtu.be/ic3ngktn8TA

有人可以名留青屎了!

引用:
原帖由 bbq323 於 2021-3-5 12:35 PM 發表

月供萬幾蚊~說笑好了
十年前已經講大陸樓會爆,但結果係升6倍。有時富定窮係睇自己眼光,唔好信些不實消息。

引用:
原帖由 bbq323 於 2021-3-5 12:35 PM 發表

月供萬幾蚊~說笑好了
就深圳情況,我無需問!我好多深圳朋友都是做房地產行業的。你好熟深圳房地產?你知道一個普通華為、騰訊的員工年薪多少嗎?

引用:
原帖由 叫我馬神 於 2021-3-5 12:46 PM 發表

就深圳情況,我無需問!我好多深圳朋友都是做房地產行業的。你好熟深圳房地產?你知道一個普通華為、騰訊的員工年薪多少嗎?
入倒華為騰訊小米既,基本上都已經發達。

引用:
原帖由 叫我馬神 於 2021-3-5 12:46 PM 發表

騰訊華為,人地一個剛畢業已經40-50萬。有翻甘上下經驗200萬真系好普通。香港有幾多甘葛企業?人地深圳南山科技園全都都系甘葛公司。

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]