• 瀏覽: 19,653
  • 回覆: 15
  • 追帖: 5
真的算抵,好想買,但買不起。
注意:圖片顯示,20%折扣內有5.5%是180天即供價,如果想建期上會要多花一筆錢。

熱賣及精選
我都以為要這個價。
可惜都係買不起兩房。

是的,但2房開放式廚房最低,即供都過千萬(10,786,400)。
五成首期。

一定賣得完的。
安峰差好遠。

通常頭一輪賣得平,用作招徠;之後就加價。其它新盤都一樣。
上次Campton第一期開得平,賣到排長龍,現在第二期大把餘貨。

將來會有酒店,提供975個房間及餐飲等設施,還有海濱長廊。

是啊。其實啟德和西九龍我都很睇好,只可惜過千萬負擔不起。
個人認為這個盤更加好,因為更近海。

將來會改善的。
別看荃灣甚麼臭海景,二手一樣賣到兩萬一呎。
不要只看眼前狀況,要看樓盤位置和將來發展。

引用:
原帖由 edwwin 於 2021-3-4 05:52 PM 發表

不要睇少本人

幾個新盤開價同銷情都準確預測
我以為會開26K。所以一聽到最低22K我都嚇一跳。

引用:
原帖由 淡定人夫 於 2021-3-4 07:00 PM 發表

這裡話平,抵的人個個又話都係買唔起,兩房都無錢買學人話抵買,思覺失調
不是的。

說抵買不代表一定買得起,但也不代表將來買不起。
說實話,本人已買了附近兩房一手樓,如果將來政府放寬按揭,我會考慮搬過來這邊。
參與討論,幫助我決定該樓盤是否抵買,為將來做好規劃。
絕對不是思覺失調。

引用:
原帖由 Vince78 於 2021-3-5 02:19 PM 發表

其實如果有分析開價嘅單位 佢首批賣的是一期 3A 3B 5 座 是較入的座數 雖然都有海望 但其實會被二期擋左部份景觀 我懷疑呢批單位只看到昂船州和遠眺堅尼地城以東的海 而看不到西九龍 和中上環海景
同意。通常都是找最低樓層、景比較差的單位,以低價做招徠,炒旺市場,然後再推好的單位。
但我以為最差都起碼24K。始終地價都17K。

引用:
原帖由 jenccc0331 於 2021-3-5 03:02 PM 發表

會記近2次都咁癲  Grande monaco又抵  grand victoria又咁抵  莫講話其他發展商唔知點算  而家做買家都心大心細緊
買左monaco唔會後悔啦  咁中意的話過左三年SSD轉過去咪得  仲有錢賺
同意,兩個盤都不錯。
其它同區盤就慘了。(特別係Koko Hills和安峯)

引用:
原帖由 海邊笨拙的榴槤 於 2021-3-6 08:09 AM 發表

景觀真係好唔錯,不過深水涉區未來真係無乜基建去支撐樓價。結果項目宣傳入面,連幾公里外的西九文化區都變成賣點。。。。。
不過首批真心唔貴,應該1Q清到!
基建就要等市區重建。
同意賣得不貴,所以已經超額認購了。

引用:
原帖由 焦你魚西 於 2021-3-7 02:07 AM 發表

買二手austin 站好過。
柯士甸站我沒有研究過。有甚麼好介紹?
最好價錢相近的(25K以下)。

引用:
原帖由 海邊笨拙的榴槤 於 2021-3-6 08:10 AM 發表

koko其實慢慢賣已經賣左過百伙
但安峯就睇唔到有返生的可能
安峯最慘是開價貴而且沒有吸引力,因為啟德都開一樣價錢。
就算以後起港鐵站,我都寧願選啟德,東西線方便得多。
安峯比啟德根本完全輸晒,冇任何優勢。

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]