• 瀏覽: 19,657
  • 回覆: 177
  • 追帖: 5
引用:
原帖由 焦你魚西 於 2021-3-11 08:40 AM 發表

現在香港樓好似深圳咁糖水滾糖魚冇運行?工資越來越平?一個月工資買不到半尺?三十年前易揾錢一個月工資買到十尺樓!
以前好d..美孚十零萬一間

熱賣及精選
前面對住垃圾船航道,後面24小時交通繁忙,汽車廢汽之外,仲有車聲。
前後夾攻空氣質素唔慌好,即使聞唔到,有害氣體都會吸入肺,日積月累,對健康會有唔少影響。屋企成員有鼻敏感者不宜居住。

引用:
原帖由 哈囉中心的女俠 於 2021-3-11 11:36 AM 發表

前面對住垃圾船航道,後面24小時交通繁忙,汽車廢汽之外,仲有車聲。
前後夾攻空氣質素唔慌好,即使聞唔到,有害氣體都會吸入肺,日積月累,對健康會有唔少影響。屋企成員有鼻敏感者不宜居住。
有航拍片證明
https://youtu.be/UC8QKbiLzTk

引用:
原帖由 keho4 於 2021-3-11 11:20 AM 發表

地運轉咗香港冇咗山水錢!只係發發展商呃豬仔食晒所有水位!有king cash 出外地方牛投資仲有水位!日本我一定會投資物業冇回報。利申我不是說政治只看地方回報。

引用:
原帖由 edwwin 於 2021-3-11 11:15 AM 發表

係,維港靚景,開50000 唔出奇
如果地點係西九文化海邊新樓我都去同你去沖,博一博轉一轉!這個時世這個地點真係唔會同你發展商一齊癲!

引用:
原帖由 keho4 於 2021-3-11 11:20 AM 發表

我個fb三十年前理工出身,一畢業已經揾4,5萬一個月朝九晚五6,現在由早六點起身做到11,12點才返屋企得果三 四萬唔做仲慘一把年紀只可做看更得果萬0蚊?你話D錢越揾越少點可以同發展商一齊癲,?

引用:
原帖由 焦你魚西 於 2021-3-11 01:08 PM 發表

我個fb三十年前理工出身,一畢業已經揾4,5萬一個月朝九晚五6,現在由早六點起身做到11,12點才返屋企得果三 四萬唔做仲慘一把年紀只可做看更得果萬0蚊?你話D錢越揾越少點可以同發展商一齊癲,?
但都有人搞物流,發過豬頭

引用:
原帖由 b12c2017 於 2021-3-4 05:10 PM 發表

通常頭一輪賣得平,用作招徠;之後就加價。其它新盤都一樣。
上次Campton第一期開得平,賣到排長龍,現在第二期大把餘貨。
重有貨未推

買樓基本 要1開2, 2開4 .唔係的話, 你只係Loser
所以論壇上個個月入10萬, 單位4個.   
引用:
原帖由 keho4 於 2021-3-11 02:23 PM 發表

但都有人搞物流,發過豬頭
行行都出狀元啦我都識人做it十皮一個月!不過現在十個得一個發達?舊時十個有五個發達?

引用:
原帖由 海邊笨拙的榴槤 於 2021-3-6 08:10 AM 發表

koko其實慢慢賣已經賣左過百伙
但安峯就睇唔到有返生的可能
koko source?

引用:
原帖由 teenkit 於 2021-3-4 05:01 PM 發表

2房或以上的大單位比較抵買,匯璽2房普遍好細。1房好似匯璽好些,GV1房好細和黑廁。
買維港匯定匯璽?

內地客走貨香港人接貨?

內地客財困|匯璽銀主盤3,100萬沽 4年貶值867萬

https://hk.appledaily.com/finance/20210315/WFDJLCQGHZAZVGXTS7JNJYB2BY/

近年不少內地客在新盤市場大手掃貨,惟最終斷供淪銀主盤。有內地客3年前豪斥1.23億元連掃深水埗南昌站匯璽3伙海景大單位,惟仍疑不敵財務困難,相關單位於去年年全數淪為銀主盤,並委託代理行標售。

該批單位為1A座21樓A室、2座36樓、37樓B室,同為實用面積1,327方呎的4房戶。消息指,其中2A座36樓B室,近日成功以3,100萬元售出,呎價23,361元。原業主於2017年4月斥3,966.5萬元向新地(016)一手買入,持貨4年賬面貶值866.5萬元或22%。

引用:
原帖由 edwwin 於 2021-3-15 07:17 PM 發表

買維港匯定匯璽?

內地客走貨香港人接貨?

內地客財困|匯璽銀主盤3,100萬沽 4年貶值867萬

https://hk.appledaily.com/finance/20210315/WFDJLCQGHZAZVGXTS7JNJYB2BY/

近年不少內地客在新盤市場大手掃貨,惟最終斷供淪銀主盤。有內地客3年前豪斥1.23億元連掃深水埗南昌站匯璽3伙海景大單位,惟仍疑不敵財務困難,相關 ...
你看下匯璽成交,都仲一路賣緊大概2萬4至3萬元尺,成個匯璽3千幾伙只係貨尾剩番好少單位未賣。撻訂比例我覺得算好少呢。

嚴禁於簽名檔發出商業資訊 , 再犯會被禁言.
引用:
原帖由 teenkit 於 2021-3-15 07:24 PM 發表

你看下匯璽成交,一路都賣緊2萬幾元尺,成個匯璽3千幾伙只係貨尾剩番好少單位未賣。撻訂比例我覺得算好少呢。
現在先開始撻?

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]