• 瀏覽: 6,104
  • 回覆: 66
  • 追帖: 1
引用:
原帖由 真.錦馬超 於 2021-3-4 04:15 PM 發表

樓主咪傻啦,話到明係「地產版股神」咁就無論係升市定跌市,都一定係賺錢㗎。

佢哋今日知聽日事,一早可以預測股市未來嘅走向,不過就唔知點解偏偏睇錯樓市。
個個都話3蚊買騰訊,升幅好過買樓

熱賣及精選
引用:
原帖由 johnlam12388 於 2021-3-4 04:49 PM 發表

香港井蛙又七出國際

北京凍都凍死你啦

根本長江以北不適合南方人生活!
北京人笑你ON9
人地有暖氣, 你香港無錢比暖氣
証明你冇認識早國, 北京人話你香港凍

買樓基本 要1開2, 2開4 .唔係的話, 你只係Loser
所以論壇上個個月入10萬, 單位4個.   
引用:
原帖由 johnlam12388 於 2021-3-4 04:49 PM 發表

香港井蛙又七出國際

北京凍都凍死你啦

南方人同北方人點唔同?
你唔識就行開啦

買樓基本 要1開2, 2開4 .唔係的話, 你只係Loser
引用:
原帖由 johnlam12388 於 2021-3-4 05:08 PM 發表

井蛙

我1996年已經北上上海北京工作

19AA 不學無術

只適合係香港忽優d無知婦孺!
大把北京人話香港凍,因冇暖氣。
你識人就問,不過你既可能都是老的

提示: 違規內容已被屏蔽
股神輸哂

老生常談,分別係槓桿。

比如十年前用40萬買既400萬樓,就當只升一倍,都變多400萬,未計中間樓換樓,一開二,
呢啲case 一個招牌都壓死幾個。

同樣一舊錢40萬,問心有幾多人可以十年間變400萬,大家都有玩股票,你唔洗同人交代邊隻升幾多成,賺左幾多倍,問心呢十年間在股票市場係輸多定贏多?

俾你再選,十年前還是會不買樓?5年前還是會賣自住樓?定係繼續cash out 玩股票,你自己根本有答案。

Anyway 勝負早已分,繼續死撐唔買樓,輸既只係自己既安樂窩。

引用:
原帖由 deepb 於 2021-3-4 09:22 PM 發表

老生常談,分別係槓桿。

比如十年前用40萬買既400萬樓,就當只升一倍,都變多400萬,未計中間樓換樓,一開二,

同樣一舊錢40萬,問心有幾多人可以十年間變400萬,大家都有玩股票,你唔洗同人交代邊隻升幾多成,賺左幾多倍,問心呢十年間在股票市場係輸多定贏多?

俾你再選,十年前還是會不買樓?5年前還是會賣自住樓?定係繼續cash out 玩股票,你自己根本有 ...
想當年,今日做到先得,2021年,我等c兄表演40萬變400萬

回到想當年,我2005年用40萬買左700

開始數著妳我認識了多少個日子,卻忘了,我讓妳過了多少苦日子。

開始說著自己愛妳有多深愛妳有幾分,卻忽略了,曾經傷妳有多重。

開始看著恰如我給妳的承諾,一則則在眼前跳動著,其實,我狠狠記住,沒忘過。 我們還沒有開始,但是,妳早就已經給了我,滿滿的回憶。
引用:
原帖由 deepb 於 2021-3-4 09:22 PM 發表

老生常談,分別係槓桿。

俾你再選,十年前還是會不買樓?5年前還是會賣自住樓?定係繼續cash out 玩股票,你自己根本有 ...
今日港樓樓價係宇宙最高位,誠邀c兄表演係2021年將40萬變400萬

開始數著妳我認識了多少個日子,卻忘了,我讓妳過了多少苦日子。

開始說著自己愛妳有多深愛妳有幾分,卻忽略了,曾經傷妳有多重。

開始看著恰如我給妳的承諾,一則則在眼前跳動著,其實,我狠狠記住,沒忘過。 我們還沒有開始,但是,妳早就已經給了我,滿滿的回憶。
引用:
原帖由 貓腩 於 2021-3-4 09:27 PM 發表

想當年,今日做到先得,2021年,我等c兄表演40萬變400萬

回到想當年,我2005年用40萬買左700
😂可能師兄已經係億萬富翁,我無甘幸運,只係在資產升值中分到一杯小羹,如果當年有買700,相信我在升10%時已經忍唔住走左。

引用:
原帖由 deepb 於 2021-3-4 09:31 PM 發表

😂可能師兄已經係億萬富翁,我無甘幸運,只係在資產升值中分到一杯小羹,如果當年有買700,相信我在升10%時已經忍唔住走左。
過去左話之你。

最緊要係今天睇你表演,睇你買樓40變400,跟你學野。

宇宙最高位,十年賺10倍

你估人人都學你玩10%,你又唔係我,點知我點持貨,Trade PLan

引用:
原帖由 貓腩 於 2021-3-4 09:34 PM 發表

過去左話之你。

最緊要係今天睇你表演,睇你買樓40變400,跟你學野。

宇宙最高位,十年賺10倍

你估人人都學你玩10%,你又唔係我,點知我點持貨,Trade PLan
首先,從頭到尾我都無興趣知你點持貨,點trade plan.

我只係從樓價歷史事實去引證番,無上車同落錯車既悲哀,希望唔好觸動到閣下神經,當然你都唔洗同我交代你既status,我無興趣知。

買唔買樓,唔係表演俾人睇,係同自己和家人既一個交代,你條問題留留俾你自己,謝謝你。

引用:
原帖由 jasonjasonjasoo 於 2021-3-4 01:43 PM 發表

呢幾日股市chock到你暈,相信好多自稱炒股回報高過樓市嘅淡淡,已經輸到底褲都冇埋 業主就月月收租收到手軟
咁諗證明你唔識炒,真係識炒的人,升又好跌又好都係大賺,最緊要有波幅,呢兩星期日日波幅都超大,最好炒就係呢D市

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]