• 瀏覽: 188,163
  • 回覆: 701
  • 追帖: 86
支持

熱賣及精選
引用:
原帖由 maychang2512 於 2021-3-4 12:03 PM 發表

B 兄唔玩正股是正確, 我新股的利潤新年後輸宊
我係1997年7月入市,朋友俾隻135,我跟著買入了大約40萬股喺七毫子,8月中去到五個幾,賺了人生第一桶金,之後喺正股市場浮浮沉沉, to be continue....

引用:
原帖由 Bianca228 於 2021-3-4 12:20 PM 發表

我係1997年7月入市,朋友俾隻135,我跟著買入了大約40萬股喺七毫子,8月中去到五個幾,賺了人生第一桶金,之後喺正股市場浮浮沉沉, to be continue....
1998 to 2003,正股市場冇乜進帳。喺2003年偶然機會下喺網上看見一篇文章,係點樣利用孖展去增加抽新股配法率,我就跟住去做,用孖展抽了人生第一隻IPO.發覺原來抽股票係勝算率最高的,之後嘅時間我就主力抽IPO.

引用:
原帖由 pk2628r 於 2021-3-4 11:42 AM 發表

兩隻輸佐7k野,
心理接受到,
平常心再抽,
機會成本, 同期如果將資金手痕入科技類股, 應該損失唔止依個數

引用:
原帖由 Bianca228 於 2021-3-4 12:27 PM 發表

1998 to 2003,正股市場冇乜進帳。喺2003年偶然機會下喺網上看見一篇文章,係點樣利用孖展去增加抽新股配法率,我就跟住去做,用孖展抽了人生第一隻IPO.發覺原來抽股票係勝算率最高的,之後嘅時間我就主力抽IPO.
由2003年,每年都有正回報,5% to 15%.今次IPO升浪特別誇張,2020年有接近30%回報,今年暫時有6%.

新帖

入來留個腳印

引用:
原帖由 Bianca228 於 2021-3-4 10:50 AM 發表

各位巴打早晨,IPO進入休魚期,喺哩段時期,大家好好休養生息,不要輕易輸掉本金,靜靜等待大魚出現。
支持B兄!

好一句休漁期

即刻諗起細個,同啲朋友打牌操啤, 適當時候就梗係割禾青!哈哈!

引用:
原帖由 新手炒股 於 2021-3-4 01:10 PM 發表

支持B兄!

好一句休漁期

即刻諗起細個,同啲朋友打牌操啤, 適當時候就梗係割禾青!哈哈!
割禾青

禾青:+$443,100

我都一樣!
我啱啱開始抽新股,醫渡係第一隻, 去到諾輝為止B1B2但抽唔中 非常可惜, 但現時大約+58000!

最正嘅係落場股市但少少壓力都冇!

留名支持

大力支持

留名支持

支持B兄

我用2.5M 本左右,今年二十萬左右,可能本細轉身快。

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]