• 瀏覽: 12,433
  • 回覆: 203
  • 追帖: 3
引用:
原帖由 朱共山 於 2021-3-4 11:59 AM 發表

1000蚊
睇5年,
500 只是2-3年目標
唔反對
但要先捱到百五那關,過到你就贏

熱賣及精選
引用:
原帖由 自由之翼 於 2021-3-4 12:15 PM 發表

如果買呢隻,美股定港股,咪一樣。
是一樣, 不過, 我唔想再入港股, 已經轉了美金和人仔.
因為對港股好失望, 牛熊期指影響太大
買港股正股會畀證券行借比人沽空打返自己

揾人加注我先走。

引用:
原帖由 朱共山 於 2021-3-4 12:18 PM 發表

是一樣, 不過, 我唔想再入港股, 已經轉了美金和人仔.
因為對港股好失望, 牛熊期指影響太大
買港股正股會畀證券行借比人沽空打返自己
今天大跌市好多好股票跌左落黎,跌到同阿里巴巴個位置差唔多,甘我點解仲要買9988??因為好多股票跌到阿里巴巴水平了。

阿里股價而家明顯俾人壓緊

引用:
原帖由 Andy207 於 2021-3-4 12:26 PM 發表

阿里股價而家明顯俾人壓緊
所以短線沒運行,
中長線必爆升.

大戶專明用3690 1024  ...拼多多等股來對付阿里, 引走你地來呃你貨.

但今日, 1024 3690 大插 7%

引用:
原帖由 朱共山 於 2021-3-4 12:33 PM 發表

所以短線沒運行,
中長線必爆升.

大戶專明用3690 1024  ...拼多多等股來對付阿里, 引走你地來呃你貨.

但今日, 1024 3690 大插 7%
270蚊的比亞迪和230蚊的阿里,我會選擇啊里,但是當比亞迪,港交所,騰訊,美團,京東都跌返落黎的時候,就有更多選擇了。呢個情況除非阿里跌落210蚊才吸引,因為大家都跌了落黎,

引用:
原帖由 小子9 於 2021-3-4 12:36 PM 發表

270蚊的比亞迪和230蚊的阿里,我會選擇啊里,但是當比亞迪,港交所,騰訊,美團,京東都跌返落黎的時候,就有更多選擇了。呢個情況除非阿里跌落210蚊才吸引,因為大家都跌了落黎,
比亞迪我35蚊時買了1手

香港股民慣了短炒, 以為股票即食麵,
通常駭客大莊見你新股民新豬肉會故意放水等你贏到心雄,
遲下再一鋪清你袋
短炒長遠必大輸

流主話大莊家要睇住香討……
呢句笑鳩死

得罪共產黨你知唔知幾大獲

引用:
原帖由 fb95c9207ee716 於 2021-3-4 12:46 PM 發表

流主話大莊家要睇住香討……
呢句笑鳩死
平時我講咩都沒人回貼, 一講9988 成村人,
大家知咩事,
就是因為我擊中莊家利益

我平時好少直接講股票目標, 今次我是破例說出.

梗係啦金牛股嘛,PE 起碼要999。

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]