• 瀏覽: 11,572
  • 回覆: 118
  • 追帖: 2
引用:
原帖由 BayernDortmund 於 2021-3-4 10:10 AM 發表

地價已經$16000
成本賣已經起碼$24000
10% profit
$26000起應該基本 ,平均要$28000
投地尺價好似$17000

熱賣及精選
引用:
原帖由 jon_jon 於 2021-3-4 10:16 AM 發表

唔會咁平啦
而家新界都要呢個價
地段是深水埗,左邊是批發市場,不能賣得貴

引用:
原帖由 keho4 於 2021-3-4 10:29 AM 發表

貴過啟德

夏天會唔會有臭味?

引用:
原帖由 keho4 於 2021-3-4 10:29 AM 發表

地價175億
$17500 樓面尺價

呎價GV一定貴過GM兩成以上

個個位置,日後係好似海逸個類,個個都行到入去屋苑地下和海旁,定係封實曬?
個面好似有2條污水渠,唔個會唔會類似荃西海旁有臭味?

嚴禁於簽名檔發出商業資訊 , 再犯會被禁言.
引用:
原帖由 teenkit 於 2021-3-4 01:39 PM 發表

個個位置,日後係好似海逸個類,個個都行到入去屋苑地下和海旁,定係封實曬?
個面好似有2條污水渠,唔個會唔會類似荃西海旁有臭味?
果度有喺大坑渠由東京街直出船廠海皮,的確有少少臭味

引用:
原帖由 hkboy 於 2021-3-4 10:26 AM 發表

投地尺價好似$17000
市場目光或聚焦在俗稱「長沙灣地王」的新盤,由信置、會德豐地產、世茂等合資奪得,早於2017年11月以172.9億元,每呎地價要1.75萬元。
https://ps.hket.com/article/2649166

引用:

雖然俗稱「長沙灣地王」,惟該項目並非長沙灣新盤。在一手例規管下,新盤區域有指定要求,區域資料須根據《城市規劃條例》擬備的分區計劃大綱圖或發展審批地區圖來決定。按照相關要求下,荔盈街項目所在的分區實為「西南九龍」。事實上,項目鄰近的屋邨海盈邨亦同樣屬於「西南九龍」。

簡單而言,項目他日獲批預售,發展商須按要求以「西南九龍」地區刊載在樓書、網站、宣傳品等,而非「長沙灣」。

https://ps.hket.com/article/2649166

引用:
原帖由 ccto14 於 2021-3-4 01:53 PM 發表

市場目光或聚焦在俗稱「長沙灣地王」的新盤,由信置、會德豐地產、世茂等合資奪得,早於2017年11月以172.9億元,每呎地價要1.75萬元。
$17500再加$5000建築成本,唔賺錢也要賣$22500

引用:
原帖由 keho4 於 2021-3-4 09:16 AM 發表

枚綱唔得,比盡15000蚊呎
15000 衝衝衝

引用:
原帖由 hkboy 於 2021-3-4 10:05 AM 發表

投地成本$17000呎,我估最少開$32000-35000
咁又誇大佐

引用:
原帖由 hkboy 於 2021-3-4 01:56 PM 發表

$17500再加$5000建築成本,唔賺錢也要賣$22500
曼克頓山 20000-26000
南昌站 22000-28000
Grand victoria 估計 23000-28000

引用:
原帖由 二次大戰5555 於 2021-3-4 02:44 PM 發表

曼克頓山 20000-26000
南昌站 22000-28000
Grand victoria 估計 23000-28000
應該唔會貴過南昌匯璽, 匯璽係真上蓋

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]