• 瀏覽: 12,994
  • 回覆: 100
  • 追帖: 3
負豬慘 扮冇嘢

熱賣及精選
引用:
原帖由 BBQ3336333 於 2021-3-4 01:38 AM 發表

有一兩層樓果啲人就周圍同人講,有三四層樓果啲就好少少同人講,有七八層樓果啲問都唔講,十層以上果啲最好你問都唔好問。
因為已經唔同層次……😁

引用:
原帖由 地球無我呢個人 於 2021-3-4 02:05 AM 發表

費事俾人問長問短
佢地d人又唔係打算買,純想八卦吓,好等佢同佢家人和佢朋友閒聊時講開樓嘅事,就可以插到咀扮勁知道一些買樓細節(佢地當不求證當正係standard), 又可以話“我有個friend“呀,佢層樓係點點點(滔吓人地光)

無計,有樓會比人排斥

引用:
原帖由 會計小朋友 於 2021-3-3 05:51 PM 發表

有個中學同學3,4年前買左樓, 但佢話係同事、 普通朋友甚至親戚面前, 都只係話自己租樓住,  唔想俾人知道自己買左樓, 冇好處
大家點睇?
我冇樓扮有幾層樓喎, 身邊朋友同事對我幾尊重呀

低調的富有係人生一大智慧

------------------------------------
免責聲明: 本人於香港討論區發表的所有文章,圖片、聲音、影片、超連結或其他,純屬吹水/九嗡, 絕不可以做為任何投資或買入賣出之參考。所有投資買賣須自行決定,自行負責。
引用:
原帖由 會計小朋友 於 2021-3-3 05:51 PM 發表

有個中學同學3,4年前買左樓, 但佢話係同事、 普通朋友甚至親戚面前, 都只係話自己租樓住,  唔想俾人知道自己買左樓, 冇好處
大家點睇?
關你義事

引用:

大家點睇?
有,佢自己有3層收租樓唔俾同事知

引用:
原帖由 cosmo 於 2021-3-4 08:20 AM 發表

師兄,想請教點選租客好,我都有層樓裝修左年幾啦想租出去,我幾鍚住黎住的,又擔心租霸,又擔心搞到兇宅。謝謝
其實凶宅好難避。如怕就唔好租比單身的。

而租霸。我通常收一年租。平一些。多數租霸唔會用一年多成本來霸你間屋。

而如真系收唔到一年。就小心個d話做生意。價又唔講。好快認承的人。而提醒你掟和上期最緊要收現金。

Someone is sitting in the shade today because someone planted a tree a long time ago.  

If you don't find a way to make money while you sleep, you will work until you die.   

Never test the depth of river with both the feet.  - Warren Buffett
引用:

大家點睇?
冇樓扮有樓香討垃圾會員就見好多

引用:

大家點睇?
樓主,江湖險惡人心難測,假如無需要,就算有錢,都係盡量低調,唔須要俾唔相干的人知道!

賣自住扮冇賣

剩8掛問你有無樓打量下你層樓幾錢果D人講來都哂氣.
肯大家分享眼光邊區有筍盤, 點用財技果D就同佢交流

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]