• 瀏覽: 13,474
  • 回覆: 100
  • 追帖: 2
怕親戚唔係香港住笑尻佢樓奴?
係港豬先以為有樓等於一切
其實無需要四圍講
人哋外國可能一半價錢住house
仲敢同人講住30年危樓?

熱賣及精選
剩知呢度好多冇樓扮有樓

你又唔會分D俾人,同人講唔會有好處。財不可露眼。
人出世本身就不是業主,同人講無樓無人會驚訝。

引用:
原帖由 ESMPPPPPP 於 2021-3-3 05:54 PM 發表

無樓扮業主我喺呢度就見好多

Jason去跑步之後遇到江湖騙子最後話佢係你契哥...幾咁好笑呢
而且1同2個都話自己冇講大話,但最後係連自己都呃埋,極好笑!

而我身邊識嘅人係唔會講大話,而有冇樓唔係生活上主要話題,所以我冇遇過樓主講嗰類人!

有冇樓需要同你討論嗎?

我自己係, 避免別人借錢和借會所用

有一兩層樓果啲人就周圍同人講,有三四層樓果啲就好少少同人講,有七八層樓果啲問都唔講,十層以上果啲最好你問都唔好問。

引用:
原帖由 胡姫爸爸 於 2021-3-3 06:27 PM 發表

我都唔敢同朋友講我有6間屋
或者你朋友多過你

好明顯你個中學同學係咪調轉哂黎講呀,明明租樓但係扮層樓係買呀

費事俾人問長問短

我囖。 

引用:
原帖由 會計小朋友 於 2021-3-3 05:51 PM 發表

有個中學同學3,4年前買左樓, 但佢話係同事、 普通朋友甚至親戚面前, 都只係話自己租樓住,  唔想俾人知道自己買左樓, 冇好處
大家點睇?
有,因為啲人扮窮,怕你借錢度錢。
唔係人人都會show off。真富有嘅人都低調。

其實衰d講、你又唔係俾錢佢使又唔係你養佢、在佢眼中同你無向佢乞既乞衣無分別、有又好扮冇又好有乜所謂、反而要扮無係驚你乞

呢度比左首期扮full pay見得多仲要低息分30年

引用:
原帖由 BBQ3336333 於 2021-3-4 01:38 AM 發表

有一兩層樓果啲人就周圍同人講,有三四層樓果啲就好少少同人講,有七八層樓果啲問都唔講,十層以上果啲最好你問都唔好問。
同意,我之前有樓出租,自己亦租樓住,所以一直講租樓住,不過一些較熟的朋友會問我為何不買樓,才會解釋自己有樓出租中,自己是雙租,至於其餘都不講了。低調是最好。

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]