• 瀏覽: 2,596
  • 回覆: 32
  • 追帖: 1
樓市大陽春, 資金洪水湧入, 唔買樓揸Cash只會日日蝕錢

美聯物業美孚六期分行(2)營業經理王俊康表示,大額物業交投暢旺,曼克頓山有5房海景「樓王」易手,連車位以9,100萬元成交,折合呎價約2.96萬元,創分層成交價新高及實用呎價次高。

上述成交單位為曼克頓山2座極高層A室,實用面積3,071方呎,屬5房間隔,望維港煙花海景,連1車位,吸引心儀優質物業之買家承接,成交價9,100萬元,折合實用呎價29,632元。據悉,單位於2018年底放盤,當時連3車位叫價1.28億元。

資料顯示,原業主於2009年9月連4車位購入,當時成交價6,200萬元。

https://ps.hket.com/article/2891 ... 萬沽 創分層新高價?mtc=60011

雷神:
1. 騎功硬凈
2. 平衡力好
3. 走位靈活
4. 搶閘迅速
5. 應變能力強
6. 步速智慧高
熱賣及精選
king!

回覆 引用 TOP

呢d唔係我地d平民買到既,唔計

9100 萬? 買天比高好過

據悉,單位於2018年底放盤,當時連3車位叫價1.28億元。

買樓基本 要1開2, 2開4 .唔係的話, 你只係Loser
所以論壇上個個月入10萬, 單位4個.   

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 pinkyn 於 2021-3-3 03:42 PM 發表

佢真係咁講過。

回覆 引用 TOP

估價 930x - 102xx 萬 

引用:
原帖由 kokoko 於 2021-3-3 04:03 PM 發表

估價 930x - 102xx 萬 
真係好平, 移民急讓

有冇搞錯,呢個單位應該要賣9100億

回覆 引用 TOP

真是貴啊

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 你好我好大家好 於 2021-3-3 04:09 PM 發表

真係好平, 移民急讓
移民啓德,啓德尺價 4.2萬  

回覆 引用 TOP

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 pinkyn 於 2021-3-3 03:42 PM 發表

尼個樓主係咁的,唔好怪佢

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 keho4 於 2021-3-3 03:44 PM 發表

9100 萬? 買天比高好過
九千萬天比高只能買個廁所。

Someone is sitting in the shade today because someone planted a tree a long time ago.  

If you don't find a way to make money while you sleep, you will work until you die.   

Never test the depth of river with both the feet.  - Warren Buffett
提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]