• 瀏覽: 12,057
  • 回覆: 76
  • 追帖: 1
上到水面, 似乎之後仲有力再上

熱賣及精選
V

引用:
原帖由 桃谷エリカ 於 2021-3-3 02:15 PM 發表

一上招股價,沽壓實大,個個雞飛狗走啦
根本個個賭大細 係睇好就唔會咁

引用:
原帖由 急焦清涼的羊羊 於 2021-3-3 02:16 PM 發表

師兄想請教下係邊度可以睇到佢掛護盤呢?
穿流報價

獨立股評人聶振邦指,賽生藥業貨源集中,連國際配售的承配人都難以分貨。聶振邦稱,國際配售發售合共5,799.1萬股發售股份,而前25大承配人已經認購6,774.2萬股,意味賽生藥業將會動用超額分配權,額外分配1,739.75萬股,否則沒有足夠股份分配。
他分析指,首25大承配人中,扣除11位基投,餘下14最大的承配人僅獲分1,261.2萬股,平均每名承配人獲分90萬股。撇除合共僅分5.45萬股的45名承配人,其餘141名承配人僅可獲分約760萬股,平均每人僅分5.4萬股,即約108手。
聶振邦上望38元 30元有支持
聶振邦認為,賽生藥業分貨格局與諾輝健康(6606)相似,街貨集中,相信可造就暗盤及上市初期股價造好。他看好暗盤可達30元水平,較上市價18.8元高出近60%。至於上市首星期則可上望35元至38元,潛在升幅最多超過一倍。
雖然賽生藥業並非爆發力強的「B仔股」,但聶振邦認為它是近期基本面最強的醫藥股。他指出,賽生藥業盈利能力強,市盈率偏低,上市價的歷史市盈率只有11倍。他認為賽生藥業可與海吉亞醫療(6078)比較,而海吉亞醫療相對盈利能力不太高,相信賽生上市後可企穩30元以上水平。

引用:
原帖由 急焦清涼的羊羊 於 2021-3-3 02:16 PM 發表

師兄想請教下係邊度可以睇到佢掛護盤呢?
呢度

附件

Screenshot_20210303_145426_cn.futu.trader.jpg(79.06 KB)

2021-3-3 02:55 PM

剛入多三手😅

引用:
原帖由 屠宰場 於 2021-3-3 02:31 PM 發表

穿流報價
謝謝師兄

引用:
原帖由 CP-KELVIN 於 2021-3-3 02:55 PM 發表

呢度
明白了,我無串流得啲圖可以睇

引用:
原帖由 CP-KELVIN 於 2021-3-3 02:55 PM 發表

呢度
做乜中甘今次咁落力護盤🤔

引用:
原帖由 wongkit1 於 3-3-2021 14:54 發表

獨立股評人聶振邦指,賽生藥業貨源集中,連國際配售的承配人都難以分貨。聶振邦稱,國際配售發售合共5,799.1萬股發售股份,而前25大承配人已經認購6,774.2萬股,意味賽生藥業將會動用超額分配權,額外分配1,739.75萬股,否則沒有足夠股份分配。
他分析指,首25大承配人中,扣除11位基投,餘下14最大的承配人僅獲分1,261.2萬股,平均每名承配人獲分90萬股。撇除合共僅分5.45萬股的4 ...
又要笑多次

引用:
原帖由 nickicq 於 2021-3-3 03:24 PM 發表

又要笑多次
所以呢, 你同我都係專家。

引用:
原帖由 wongkit1 於 3-3-2021 15:43 發表

所以呢, 你同我都係專家。
佢地班磚家
講完當無講過無事發生

我無放

尾市先嚟托番上市價...新玩法, 以後都可以慳番啲利息唔洗抽...等上市先慢慢入貨賺多好多噃

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]