• 瀏覽: 18,949
  • 回覆: 239
  • 追帖: 7
引用:
原帖由 panthercww 於 2021-3-4 01:27 AM 發表

係呀!但係個仔點都要去倫敦讀大學,唔通去大彎區讀呀。大彎區僅係炒樓啦。🤑🤑🤑🤑
但大灣區平過英國
百萬已經有一層2房
英國吾得掛?

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
引用:
原帖由 wongd18 於 2021-3-4 03:26 PM 發表

淨係睇今年英國樓係幾好 只係因為英國政府放水 但係睇返近10-20年走勢 減返通脹真係唔算升

入息稅最少抽20% 增值稅又18% 冇免稅額硬食
錯喇,inflation adjusted 之後嘅英國樓價係大幅跑贏通脹的。

另外你賣樓,收左你 CGT 之後仲變會有 income tax 呀?你明唔明架?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 qqnokia 於 2021-3-4 03:59 PM 發表

黃X最好都系買英國樓啦,最好移民埋過去,最緊要政治正確
買大灣區樓 攞錢去投資自己嘅敵對國家 幾咁無謂呢
咁多中資公司去英國起樓,佢地嘅領導係咪又應該拉晒去打靶?富力、中信、萬科、綠地,不能盡錄。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 researcherleo 於 2021-3-4 04:14 PM 發表

是否能收到樓都成問題。
人地講緊倫敦,對上一次倫敦有爛尾樓係幾時?唔好唔識分東南西北同我講 Manchester 呀。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 哭笑都得 於 2021-3-4 05:02 PM 發表

英國盤,大灣區我只係諗起之前東張西望有班香港人買左樓花收唔到樓,求助無援⋯⋯ 血本無歸
大陸無爛尾樓嗎?

200萬大灣區應該冇咩好揀

引用:
原帖由 dfmtf 於 2021-3-4 07:48 PM 發表

肇慶、雲浮、高要大 L 把。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 deandeantay 於 2021-3-4 12:19 PM 發表

大彎區炒唔得炒起?
香港澳門深圳廣州先炒得起,其他地方窄啲

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 石詩仕 於 2021-3-4 04:51 PM 發表

C hing 你得200萬深圳是無可能一炮過付要供,
但系倫敦外圍細單位可不用供.
做買賣的sales是最不能信.
深圳、龍崗布吉平湖果d
1百萬買到2房啦

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 panthercww 於 2021-3-4 12:28 AM 發表

大彎區同倫敦比,🤣🤣🤣🤣
一個係生番食人族😱,一個係民主文明大國👍🤗。你個仔點解唔去大彎區讀大學呀?🤣🤣🤣🤣
🉐️啱大英糸食人族、港喱去做三等賤民
大灣區人面識別、實名登記電話
罪犯自然少

引用:
原帖由 dfmtf 於 2021-3-4 07:48 PM 發表

https://www.youtube.com/watch?v=ONyJccShHsg&t=941s

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 estateman 於 2021-3-4 09:07 PM 發表

🉐️啱大英糸食人族、港喱去做三等賤民
大灣區人面識別、實名登記電話
罪犯自然少
咁你有冇親朋戚友在大灣區讀書呀?
一個地區連讀書都要去西方民主大國到讀仲要爭崩頭攞visa保證金。🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
讀完番黎做黨員,做aa教人炒樓,做假xo 矛台酒,做發展商打手恐嚇業主再去樓房局投訴就不交房子給業主。😇😇😇😇😇😇😇😇😇

everthing happen must be a reason.

回覆 引用 TOP

一定香港好。 但如果決定咗英國讀書,咁次選英國。
唔明點解以後香港全歸中國之後,深圳就冇人租?

回覆 引用 TOP

最重要是睇你想到那裡生活,去英國,一去無回頭,返大陸起碼都可以放假落香港搵老友飲茶,留香港,就要看你政治意向,不過看你的貼應該都是黃,去英國啦!

你要多謝你的敵人!
他使你更強,更能忍耐
處事更精密,更識得關心別人
更了解自已,更不再犯錯!

回覆 引用 TOP

200萬磅定200港幣?
如200萬港幣就大灣區,英國樓london 市中心同香港價唔差好多,200萬首期都未必夠,如買london以外城市就無乜投資價值。

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]