• 瀏覽: 18,877
  • 回覆: 239
  • 追帖: 7
大灣區
買英國樓交稅都交窮你

正義或許會遲來
但永遠會得到彰顯
熱賣及精選
引用:
原帖由 deandeantay 於 2021-3-3 12:12 發表

錢唔太多,得200萬左右
想做下投資,同埋會等過幾年阿仔過去英國讀大學

倫敦盤有agency可以做埋租務,之後等阿仔讀大學就留返比佢住,大個左就等佢供
大灣區問過可以直接買到個市區單位,所以唔洗煩之後又要點供。不過唔太知邊d agency好,同埋怕以後香港全歸中國之後,深圳就冇人租

大家覺得點?
定係買返香港盤好?但我又怕之後真係唔會再升...
建議樓主去實地考察一下當地,無英國或大灣區,有一些資料,係無法在介紹中看到,隔山買樓存在一定風險,所以只有親身去睇,了解當地文化

回覆 引用 TOP

投資?錯晒方向

回覆 引用 TOP

倫敦唔想去,大灣區現在買來做咩有排仲唔通關等通關先諗

回覆 引用 TOP

Having lived in both area before !!!

Greater Bay more suitable for retirees !!!

回覆 引用 TOP

200萬點解唔買股票?

回覆 引用 TOP

大灣區

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 hanabi221 於 2021-3-3 12:34 PM 發表

大灣區應該好多厄你係市中心 其實係未來(未必係)市中心
都係既,我都有朋友中過招

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 keyman98 於 2021-3-3 03:26 PM 發表

在英國買定個單位,等呀仔過幾年去英國讀大學應該吾work,因為英國咁大,你現在應該不知道幾年後呀仔會去邊間大學讀喎,假設你現在去倫敦買樓,到時呀仔去曼城讀書,已經不可能在個單位住啦!
你又岩,原本呢2年送佢去讀埋中學,不過佢又唔肯...

引用:
原帖由 狗血淋腳 於 2021-3-3 05:15 PM 發表

點解唔係香港買樓?
仲問

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 panthercww 於 2021-3-4 12:28 AM 發表

大彎區同倫敦比,🤣🤣🤣🤣
一個係生番食人族😱,一個係民主文明大國👍🤗。你個仔點解唔去大彎區讀大學呀?🤣🤣🤣🤣
明白了

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 panthercww 於 2021-3-4 01:27 AM 發表

係呀!但係個仔點都要去倫敦讀大學,唔通去大彎區讀呀。大彎區僅係炒樓啦。🤑🤑🤑🤑
大彎區炒唔得炒起?

引用:
原帖由 edbe 於 2021-3-4 11:24 AM 發表

大灣區
買英國樓交稅都交窮你
係咩,大灣區都有好收費,所以好煩惱

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 冷眼旁觀 於 2021-3-4 12:06 PM 發表

千祈唔好信agent, 一定要自己親身睇過, 如果去睇樓都唔方便咁你買咗之後嘅唔方便會多十倍百倍。
但過唔到呀嘛呢2年

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]