• 瀏覽: 18,906
  • 回覆: 239
  • 追帖: 7
錢唔太多,得200萬左右
想做下投資,同埋會等過幾年阿仔過去英國讀大學

倫敦盤有agency可以做埋租務,之後等阿仔讀大學就留返比佢住,大個左就等佢供
大灣區問過可以直接買到個市區單位,所以唔洗煩之後又要點供。不過唔太知邊d agency好,同埋怕以後香港全歸中國之後,深圳就冇人租

大家覺得點?
定係買返香港盤好?但我又怕之後真係唔會再升...

熱賣及精選
大灣區應該好多厄你係市中心 其實係未來(未必係)市中心

光顧香港 時代廣場
引用:
原帖由 deandeantay 於 2021-3-3 12:12 PM 發表

倫敦盤有agency可以做埋租務,之後等阿仔讀大學就留返比佢住,大個左就等佢供
大灣區問過可以直接買到個市區單位,所以唔洗煩之後又要點供。不過唔太知邊d agency好,同埋怕以後香港全歸中國之後,深圳就冇人租

大家覺得點?
在英國買定個單位,等呀仔過幾年去英國讀大學應該吾work,因為英國咁大,你現在應該不知道幾年後呀仔會去邊間大學讀喎,假設你現在去倫敦買樓,到時呀仔去曼城讀書,已經不可能在個單位住啦!

http://edwardchankk.blogspot.com/
點解唔係香港買樓?

一定係大灣區 未來地球既中心 英國樓唔識升 升咗都有資產增值稅 得個桔

引用:
原帖由 deandeantay 於 2021-3-3 12:12 PM 發表

大家覺得點?
大彎區同倫敦比,🤣🤣🤣🤣
一個係生番食人族😱,一個係民主文明大國👍🤗。你個仔點解唔去大彎區讀大學呀?🤣🤣🤣🤣

everthing happen must be a reason.
未來幾年倫敦樓價都唔會點起,無乜投資價值。

天是蔚藍的
引用:
原帖由 一片天 於 2021-3-4 01:03 AM 發表

未來幾年倫敦樓價都唔會點起,無乜投資價值。
係呀!但係個仔點都要去倫敦讀大學,唔通去大彎區讀呀。大彎區僅係炒樓啦。🤑🤑🤑🤑

everthing happen must be a reason.
I would say London. BTL could be a great deal for u and ur son if u choose the location carefully. Ive got 1 flat in Croydon which is making really good ROI.

回覆 引用 TOP

怕以後香港全歸中國之后,深圳就冇人租, 這是什麼意思? 香港一向都是中國管的,送孩子去外國接受西方式洗腦教育再回香港當暴徒我可不要,一就全家移民英國,永不回來,要不就留在中國念書,好好的當一個中國人

香港是中国的固有领土
中国人誓死保护国家核心和习近平新时代中国特色社会主义
諗住買倫敦邊類型既樓?

引用:

大家覺得點?
英國樓海外買家月薪無50k上唔到會,要供息唔供本。

回覆 引用 TOP

倫敦興旺度比香港一個荃灣區差唔多,總括英國成個國家同香港先有得比。所以香港先咁貴。

你去感受就知。

聰明人買倫敦樓,絕頂聰明人買大灣區樓。

hello

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 deandeantay 於 3-3-2021 12:12 PM 發表

大家覺得點?
梗係大灣區啦!😹

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]